Tort cu crema de mascarpone

Un super delicios tort am facut,daca am mascarpone in frigider,nu exista reteta sa nu o pot face,o prefer pe ea in locul cremei de unt.
AVEM NEVOIE DE
BLAT
1pahar cu iaurt,125g
2pahare cu zahar
1pahar cu ulei
4pahare cu faina
3oua
1plic praf de copt
coaja rasa de lamaie
suc de portocale pentru insiropat
Se foloseste acelas pahar pentru toate ingredientele
CREMA
250ml frisca lichida +100ml
200g ciocolata neagra
350g mascarpone
200g ciocolata alba
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru blat,se bat bine ouale cu zahar si un praf de sare pana rezulta o crema spumoasa,se adauga iaurtul,apoi ulei cate putin si se mixeaza energic,iar la final faina cu praful de copt si coaja de lamaie
Se rastoarna in tava cu hartie de copt (24cm) eu am avut tava in forma de inima si la cuptor va sta 30min la 180de grade
  

In acest timp,se topeste pe bain marie ciocolata neagra rupta in putina frisca iar dupa ce s-a racit foarte bine,se amesteca cu restul de frisca si se mixeaza  la viteza mare iar la final se amesteca cu mascarpone
Blatul racit se taie in doua foi,se pune inelul de la tava de copt pe un platou,se insiropeaza cu suc de portocala proaspat stors,apoi jumatate de crema,se acopera cu a doua foaie insiropata apoi restul de crema,se niveleaza si la frigider 2ore

 Dupa acest timp,se trece cu un cutit in jurul tortului,se scoate usor inelul si se lasa deoparte
Se topeste ciocolata alba in 100ml frisca,la final se amesteca energic iar dupa ce s-a racit se glazureaza tortul si se orneaza
Apoi se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme