Ceafa cu piure si ciuperci
Este un fel de mancare din carte de retete italiana care se aseamana cu friptura noastra cu piure de cartofi dar facuta in alt mod;este gustoasa si asa.
Ingrediente:500g cartofi,200g ciuperci,2cepe rosii,2linguri unt,2linguri ulei de masline,400g ceafa de porc sau cotlet,100ml lapte,30g unt,1varf de cutit nucsoara,2cubulete de unt cu ierburiPui cartofii curatati si taiati cubulete safiarba pentru piure;in acest timp pui ciupercile taiate in lamele sa se caleasca iar dupa ce a scazut apa din ele adaugi ceapa taiata pestisor;cartofii fierti,faci piure cu unt,sare,lapte si nucsoara,amesteci cu ciupercile,acoperi sa ramana cald;
in tigaie cu unt,pui carnea usor batuta daca e cazul,lasi 4min pe ambele fete,condimentezi,o pui pe farfurie si imediat cat este calda pui cate 1cub de unt cu verdeturi iar alaturi piureul;se serveste cu salata;crnea mea nu a fost suficient de calda pentru cubuletul de unt si nu s-a topit dar este foarte gustos acest preparat.
O papica tare buna.Te pup!
RăspundețiȘtergereCombinatia imi place. Iar porcul ramane cea mai buna leguma... e o vorba... Pup si o saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergere