Crema de trandafiri
Aceasta reteta,o sa va vina sa radeti dar trebuia sa fie o inghetata,asa era scris in revista franceza;am tinut preparatul la congelator o zi si nu s-a intamplat nimic,asa ca am servit-o drept crema dar va asigur ca este foarte delicioasa
Ingrediente:100g rahat turcesc de trandafiri,100ml smantana,250ml frisca,3albusuri,75g zahar
Sirop:250ml apa,125g zahar,suc de la 1/2lamaie,1-2 linguri sirop de trandafiri(facut de mine)
Rahatul taiat cubulete mici,amesteci cu smantana pe foc mic(nu trebuie sa se topeasca);albusurile batute spuma cu zahar,amesteci cu frisca apoi cu rahatul,rastorni in forma de puding si dai la congelator pana a doua zi;pentru sirop fierbi apa cu zahar si zeama de lamaie pana scade la jumatate iar dupa ce s-a racit putin adaugi siropul de trandafiri;
cand scoti forma de la congelator,opui putin in apa fierbinte ca sa o poti rasturna pe un platou sau farfurie,torni siropul si o decorezi cu petale de trandafiri;
Eu in perioada asta cat sunt singura simplific toate retetele,poate asta este si motivul ca nu s-a intamplat nimic la congelator iar preparatul l-am pus in doua forme mici de silicon si s-au rasturnat foarte bine
Este minunata cu asa aroma.Pup!
RăspundețiȘtergereWow! N-am stiut ca ai blog.
RăspundețiȘtergereTe pupic!
Uite asa o sa gasesc mai usor ce cautam la tine ;).
Ce dulce bun ne-ai preparat aici !!!cu gust de trandafir, de dragoste yumi,yumi.
RăspundețiȘtergerepupici
Lulu draga, sa nu fi dezamagita..) ca nu a iesit inghetata, pentru ca si crema:)este super!!!!!Trebuie incercata:) Pupici
RăspundețiȘtergereLulu draga, nu stiu de ce nu a inghetat. Eu cand sunt capsuni la piata fac o inghetata cu capsuni zahar si frisca si ingheata foarte bine. Oricum cred ca a fost foarte gustosa crema ta.
RăspundețiȘtergerePupici!
Ce aroma,ce savoare.
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Cred ca e tare buna cu asa o aroma!
RăspundețiȘtergere