Aperitiv cu branza si rosii











Mi-a vizitat intr-o zi blogul Diamond,ii multumesc de vizita si de aprecieri;bineinteles ca i-am intors vizita si m-a incantat ce am vazut la ea printre care si acest aperitiv;cum aveam nevoie de ceva retete pentru Eva,am facut-o si iata ce a iesit=o nebunie spre deliciul tuturor
Multumesc Diamond!!
Ingrediente-1:3oua,100g faina,1cutie de rosii in bulion,2-3catei de usturoi,2lingurite ulei de masline,masline fara samburi,busuioc verde,sare,piper
Ingrediente-2:1ou,250g branza ricota,20g faina,oregano,sare,piper
1-intr-un vas pe foc se pune piureul de rosii(date in prealabil la mixer,eu am folosit rosii din gradina,le-am fiert,le-am curatat de coaja si am stors semintele apoi am masurat piureul cu un borcan mic),se adauga usturoiul bine pisat,ulei,sare,piper,busuiocul taiat marunt,se lasa 10min pe foc(eu am lasat mai mult pentru ca rosiile au fost zemoase),dupa care se adauga maslinele taiate rondele si se da deoparte
2-branza amestecata cu oul batut,sare,piper si oregano verde sau uscat
Intr-un vas de yena se pune crema de rosii iar cu o lingura se pune deasupra gramajoare din amestecul de branza;cu o scobitoare sau un bat de frigarui se trece prin branza pentru a face un aspect marmorat si se da vasul la cuptor 25-30min sau mai mult depinde de cuptor;se scoate din vas numai dupa ce s-a racit,este foarte important,apoi se taie cubulete si pe fiecare se prinde o maslina cu o scobitoare.

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme