Zacusca de vinete cu ciuperci







Ingrediente:1kg de ceapa,4kg de vinete,1kg de ciuperci,1kg de ardei gras sau kapia,2kg de rosii,1frunza de dafin,300ml ulei,2-3linguri de pasta de ardei(facuta de mine),sare,piper,1lingurita de zahar,2-3catei de usturoi
Dupa cum se observa,eu folosesc usturoiul aproape la orice;la final,ii da preparatului o aroma deosebita
In vasul cu ulei,se caleste ceapa tocata marunt,se adauga ciupercile de asemenea tocate,dupa ce a scazut apa din ele,se adauga ardeiii copti si taiati,pasta de ardei,zahar,rosiile date la blender,vinetele coapte si tocate,1lingura de sare,usturoiul taiat,2cani cu apa dupa care se da vasul la cuptor amestecand din cand in cand pentru 1-2h la foc mic;dupa acest timp,se mai potriveste la gust,se pune fierbinte in borcane si se sterilizeaza 25-30min

Un comentariu:

  1. Foarte buna zacusca cu ciuperci. Nu am mai facut de cativa ani. Eu foloseam ghebe. Anul asta nici nu am vazut ghebe in piata.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme