Oua in manta de carne
Ingrediente:6oua de prepelita,5carnati proaspeti,1lingurita salvie,cateva fire de patrunjel tocat,2oua,2felii de sunca de Praga,5linguri faina,5linguri pesmet,1l ulei
Ouale le fierbem tari apoi imediat le punem in apa rece sa se curete mai repede,apoi scoatem carnea din matele carnatilor intr-un castron,amestecam cu sunca taiata cubulete mici,salvia,patrunjelul,1ou si am,estecam bine compozitia;luam apoi cate putina carne,o aplatizam intre 2foi de plastic de la o punga sau folie alimentara,in mijloc punem un ou pudrat cu putina faina si strangem carnea in jurul lui foarte bine;dupa ce le-am facut pe toate,le dam prin faina,apoi prin ou batut,apoi prin pesmet si le scufundam in ulei foarte incins.
Este important ca uleiul sa fie mult si foarte incins.
Dupa ce s-au rumenit,le scoatem pe servetele si le servim cu salata de sezon;eu am avut un mix de rosii cherry si preferatul meu sirop de violete.
Ouale le fierbem tari apoi imediat le punem in apa rece sa se curete mai repede,apoi scoatem carnea din matele carnatilor intr-un castron,amestecam cu sunca taiata cubulete mici,salvia,patrunjelul,1ou si am,estecam bine compozitia;luam apoi cate putina carne,o aplatizam intre 2foi de plastic de la o punga sau folie alimentara,in mijloc punem un ou pudrat cu putina faina si strangem carnea in jurul lui foarte bine;dupa ce le-am facut pe toate,le dam prin faina,apoi prin ou batut,apoi prin pesmet si le scufundam in ulei foarte incins.
Este important ca uleiul sa fie mult si foarte incins.
Dupa ce s-au rumenit,le scoatem pe servetele si le servim cu salata de sezon;eu am avut un mix de rosii cherry si preferatul meu sirop de violete.
O idee demna de tinut minte! Am gasit aici cateva retete pe care e musai sa le incerc! Totusi, o sa incerc sa le coc la cuptor, evit prsjelile cat pot de mult.
RăspundețiȘtergereSunt sigura ca si varianta la cuptor o sa fie gustoasa, nu are cum fi altfel !
Buna Lulu. Te invit cu mare drag la concursul de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html
RăspundețiȘtergereO pimavara frumoasa sa ai! :)
Interesant preparatul.Seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereDa,interesant si gustos,sunt convinsa.
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta ta.
RăspundețiȘtergereSeara buna!
Nu stiu de ce , dar eu aveam reteta aceasta ca....oua spaniole !!!
RăspundețiȘtergereLa mine se servesc ca aperitiv....
Minunat arata si cu siguranta sunt delicioase !
Te tzuc cu drag !