Testoasa vesela
Am cumparat revista cu retete pentru copii PAP TOT,eu nu mai am copii mici dar m-am apucat sa exersez pentru nepotelele care vor veni la vara;asa ca am inceput cu aceasta testoasa,care mi s-a parut foarte simpla reteta.
Asa a fost,simpla dar cineva cand nu este atent,bineinteles ca rezultatul da gres;la vara-mi va iesi mai frumoasa.
Ingrediente blat:3oua,80g zahar pudra,1plic zahar vanilat,100g faina,4linguri gem(merge mai mult)
Umplutura:250ml frisca lichida,250g branza de vaci dulce,150g zahar pudra,1plic zahar vanilat,5og gem
Decor:martipan
Pentru blat,batem albusurile spuma tare cu zahar si vanilie,adaugam galbenusurile pe rand iar la final faina cernuta,amestecand usor;intindem aluatul in tava pe hartie si lasam la cuptor 8-10min;rasturnam blatul pe un prosop umed,scoatem hartia apoi ungem cu gem,rulam si dam la rece 20-30min dupa care-l taiem felii egale;
Pentru crema amestecam branza cu zahar vanilie,gem si frisca batuta.
Imbracam interiorul unui castronel cu folie alimentara,apoi cu felii de rulada(fundul si peretii),punem compozitia de branza,apoi alte felii de rulada,acoperim cu folia ramasa pe margini si dam la frigider cel putin 4h;rasturnam castronul pe un platou,scoatem folia,din martipan facem cap,coada si picioare,dupa care le fixam de corp.
Asa a fost,simpla dar cineva cand nu este atent,bineinteles ca rezultatul da gres;la vara-mi va iesi mai frumoasa.
Ingrediente blat:3oua,80g zahar pudra,1plic zahar vanilat,100g faina,4linguri gem(merge mai mult)
Umplutura:250ml frisca lichida,250g branza de vaci dulce,150g zahar pudra,1plic zahar vanilat,5og gem
Decor:martipan
Pentru blat,batem albusurile spuma tare cu zahar si vanilie,adaugam galbenusurile pe rand iar la final faina cernuta,amestecand usor;intindem aluatul in tava pe hartie si lasam la cuptor 8-10min;rasturnam blatul pe un prosop umed,scoatem hartia apoi ungem cu gem,rulam si dam la rece 20-30min dupa care-l taiem felii egale;
Pentru crema amestecam branza cu zahar vanilie,gem si frisca batuta.
Imbracam interiorul unui castronel cu folie alimentara,apoi cu felii de rulada(fundul si peretii),punem compozitia de branza,apoi alte felii de rulada,acoperim cu folia ramasa pe margini si dam la frigider cel putin 4h;rasturnam castronul pe un platou,scoatem folia,din martipan facem cap,coada si picioare,dupa care le fixam de corp.
O idee grozava pentru prichindelul meu! Te superi daca preiau idea si o pun pe blogul meu, cu link catre tine?
RăspundețiȘtergereE tare interesanta testoasa ta si buna in acelasi timp. Pup!
RăspundețiȘtergereOana,cum sa ma supar,ba din contra ma bucur tare mult!!esti singura persoana in 3ani de zile pe care o aud ca vrea sa faca ceva de la mine!!!!incredibil,oare chiar atat de neinteresante sunt retetele mele????pup si te mai astept!!
RăspundețiȘtergereTare imi place cum ti-a iesit, draga mea Lulu.Bravo...ce se vor bucura nepotelele la vara....
RăspundețiȘtergereAcum ca ai prins curaj, fa bine si exerseaza si ruladele aperitiv.Milt spor sa ai !
Te tzuc cu drag !
Testoasele sunt preferatele mele,le ador iar prajitura arata suuuper,bravo Lulu!
RăspundețiȘtergere