Iahnie de fasole

Sunt persoane care pentru o portie de fasole,refuza o pulpa de pui!!ei sa stiti ca eu sunt persoana;da,da nu va mirati pentru ca asa este,imi place mult aceasta mancare dar gatita ca mine iar eu o gatesc, ca mama! si uite asa ajungem sa ne pomenim mamele,amintindu-ne de ele prin bucatele gustoase pe care noi copii fiind,le savuram cu mare placere, iar acum ne-a venit randul sa le gatim!
Aceeasi reteta,ani diferiti!

AVEM NEVOIE DE:
500g fasole
3cepe
2morcovi
1radacina de patrunjel sau pastarnac
1cana rosii conservate de mine
2linguri pasta de ardei
20ml ulei
2frunze de dafin
2catei de usturoi
sare,piper,cimbru
verdeata
CUM SE PROCEDEAZA:
Fasolea curatata,spalata,se pune intr-un vas cu apa si se lasa pana a doua zi,cand se scurge si se pune la fiert acoperita oala si se lasa pe foc pana cand apa de la fiert devine tulbure.
Se scurge fasolea,se clateste in cateva ape reci apoi se pune din nou la fiert cu apa calda;cand incepe sa fiarba,se adauga ceapa taiata marunt,radacinoasele date pe razatoarea mica,pasta de ardei,frunzele de dafin,1lingurita sare si 1/2lingurita zahar;se acopera din nou si se lasa la fiert pana scade iar fasolea este fiarta;in acest timp,in tigaia cu ulei incins se pune cana cu rosii iar dupa ce s-a format un sos,
se rastoarna peste fasole,se adauga usturoiul taiat marunt,verdeata,sare,piper,putin cimbru uscat,apoi se acopera din nou si se lasa la fiert pana scade iar ultimile 15min se da vasul la cuptor

Cand fasolea este gata
se serveste cu salata verde si patrunjel deasupra,pe care eu nu l-am avut.
2018,de aceasta data am adaugat un rest de carnacior gasit prin frigider

Nu mai scriu reteta pentru ca este aceeasi,nu am schimbat nimic si nici nu voi schimba,voi pune doar farfurii din ani diferiti
2022 Nov.

 



4 comentarii:

  1. O minunatie iahnia asta si sa sti ca si noua ne place foarte mult ! Dar cu cimbru mult in loc de dafin.
    Un weekend linistit sa ai soro !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea,incearca o data sa pui si o frunza de dafin,de asemenea si un catel de usturoi,doar unu,apoi vei observa schimbarea;
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, da, la fel sunt si eu cu fasolea!! Imi place la nebunie!!

    Ce pofta am ... cred ca o visez la noapte :)

    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme