Bors de varza cu costita de porc

Aceasta reteta este diferita de ce am citit pe alte bloguri sau site-uri dar eu cu aceasta reteta am crescut si nu cred ca vreau s-o schimb,nici macar s-o imbunatatesc cum se mai spune!!

                                                   Ingrediente:1kg costita de porc,2kg varza verde proaspata,2morcovi,2cepe,2ardei grasi,1ardei iute,500g rosii,50ml ulei,sare,1crenguta de cimbru,1lingura pasta de rosii

Costita portionata,spalata,o punem in oala cu ulei incins iar dupa cateva minute adaugam ceapa  si ardeiii taiati cubulete mici,morcovii dati pe razatoare,1lingurita sare;dupa ce legumele s-au calit,adaugam rosiile date la blender,apoi lasam sa fiarba incet cu capac;
dupa ce carnea este aproape fiarta,adaugam pasta de bulion,varza taiata fideluta,1cana cu apa,lasam sa fiarba 10min,apoi adaugam borsul fiert
separat,crenguta de cimbru,potrivim de gust si dupa cateva clocote oprim focul.

Servim cu ardei iute.
Dupa cate ati observat,eu nu frec niciodata varza cand o gatesc din 2motive:
1-nu cred in vorba ca face rau daca nu este frecata;Slava Domnului,de cand gatesc nu am avut nimeni din familie probleme,deci totul depinde de organism
2-imi place varza sa fie putin "al dente" cand o mananc,altfel daca o frec nu mai stiu ce am in farfurie!!!
In concluzie,nu este nimeni obligat sa-mi respecte reteta,am specificat ca stiu despre faptul ca se freaca cu sare,dar eu nu o fac.
Inca ceva mai am de specificat;chiar daca se numeste BORS,eu nu pun nici un fel de verdeata,pentru ca-i schimba gustul iar eu vreau sa simt gustul si aroma de varza.
Un alt an 2017,o alta farfurie,aceeasi reteta!

Tot in 2017,aceeasi reteta,doar carnea difera acum fiind vorba de carne de miel
Urmatorul bol e din 2016


Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme