Fursecuri de Anglesey
De anul Nou,copiii de pe insula Anglesey care apartine Tarii Galilor,merg din casa in casa la urat,ca si copiii nostri cand merg cu sorcova;in schimbul urarilor,gazdele le dau astfel de fursecuri cu dulceata.
Ingrediente:225 g unt la temperatura camerei,125g zahar tos fin sau pudra,350g faina,1/2lingurita praf de copt,1/2lingurita sare,dulceata de zmeura
Facem o crema fina din unt si zahar apoi amestecam cu faina,praful de copt si sare;formam o sfera de aluat iar dupa ce s-a odihnit 15min la frigider,intindem o foaie groasa de 6mm,decupam forme,aluatul ramas in strangem,intindem iar o foaie,iar decupam si tot asa pana se termina aluatul.
La jumatate din fursecurile decupate,cu o forma mica rotunda(eu am folosit dopul de la o sticluta de esenta de rom),decupam centrul apoi le punem in tava pe hartie de copt si le lasam la cuptor pana se rumenesc;dupa ce s-au racit,ungem cu gem fursecurile intregi,lipim cu fursecurile decupate,le punem pe un platou si le pudram cu zahar
Ingrediente:225 g unt la temperatura camerei,125g zahar tos fin sau pudra,350g faina,1/2lingurita praf de copt,1/2lingurita sare,dulceata de zmeura
Facem o crema fina din unt si zahar apoi amestecam cu faina,praful de copt si sare;formam o sfera de aluat iar dupa ce s-a odihnit 15min la frigider,intindem o foaie groasa de 6mm,decupam forme,aluatul ramas in strangem,intindem iar o foaie,iar decupam si tot asa pana se termina aluatul.
La jumatate din fursecurile decupate,cu o forma mica rotunda(eu am folosit dopul de la o sticluta de esenta de rom),decupam centrul apoi le punem in tava pe hartie de copt si le lasam la cuptor pana se rumenesc;dupa ce s-au racit,ungem cu gem fursecurile intregi,lipim cu fursecurile decupate,le punem pe un platou si le pudram cu zahar
Sunt niste fursecuri delicioase care se topesc in gura!
RăspundețiȘtergerearata foarte bine,am sa le pregatesc si eu <3
RăspundețiȘtergere