Fursecuri de Anglesey

De anul Nou,copiii de pe insula Anglesey care apartine Tarii Galilor,merg din casa in casa la urat,ca si copiii nostri cand merg cu sorcova;in schimbul urarilor,gazdele le dau astfel de fursecuri cu dulceata.
Ingrediente:225 g unt la temperatura camerei,125g zahar tos fin sau pudra,350g faina,1/2lingurita praf de copt,1/2lingurita sare,dulceata de zmeura
Facem o crema fina din unt si zahar apoi amestecam cu faina,praful de copt si sare;formam o sfera de aluat iar dupa ce s-a odihnit 15min la frigider,intindem o foaie groasa de 6mm,decupam forme,aluatul ramas in strangem,intindem iar o foaie,iar decupam si tot asa pana se termina aluatul.
La jumatate din fursecurile decupate,cu o forma mica rotunda(eu am folosit dopul de la o sticluta de esenta de rom),decupam centrul apoi le punem in tava pe hartie de copt si le lasam la cuptor pana se rumenesc;dupa ce s-au racit,ungem cu gem fursecurile intregi,lipim cu fursecurile decupate,le punem pe un platou si le pudram cu zahar

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme