Tarta de Santiago

Aceasta tarta spaniola,in varianta traditionala este decorata cu crucea Sf.Iacob(Santiago) dar se poate lasa si doar pudrata cu zahar;Nimeni nu stie cum a ajuns aceasta tarta cu migdale,sa fie legata de Sfantul Protector al Spaniei,Sf.Iacob de Compostela,dar multi dintre pelerinii care fac drumul pe jos pana la catedrala Sf.Iacob de Compostela,unul din locurile de pelerinaj,cele mai importante din lume,luau acasa a astfel de tarta,marcata cu crucea Ordinului Cavalerilor Sfantului Iacob.
Ingrediente:1pachet de foitaj,3oua,175g zahar,coaja rasa de la 1lamaie,1/2lingurita scortisoara,200g migdale macinate,gem de caise,zahar pudra pentru decor
Tapetam forma de tarta cu aluat apoi o lasam la frigider 30min;ouale batute bine cu zahar,adaugam coaja de lamaie,scortisoara,migdalele macinate si amestecam cu o lingura;rasturnam amestecul in tava si lasam la cuptor pana se rumeneste;scoatem tarta iar dupa ce s-a racit,ungem cu gem;daca este prea gros,adaugam 1lingura apa,il incalzim apoi il strecuram;dupa aceasta pudram un strat gros de zahar pudra,feliem si servim

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate