Prajitura cu fructe din compot si mascarpone
Pentru aceasta prajitura,nu pot sa spun,decat waw!!merita incercata,este pufoasa,aromata si delicioasa
Mai am aici o reteta cu fructe din compot dar am lasat-o in tava;acum am decupat-o pentru un aspect mai deosebit.
AVEM NEVOIE DE:
5oua
5linguri zahar
5linguri faina
5linguri ulei
arome,sare
CREMA:
250g mascarpone
100g zahar pudra
3linguri smantana
fructe din compot
250ml zeama de compot amestecat cu nectar de fructe
2foi de gelatina
1plic Tort-Gelee
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zahar,se amesteca cu galbenusurile frecate cu ulei cate putin,arome,iar la sfarsit faina amestecand usor cu o spatula(eu amestec spumele cu telul)
Se rastoarna compozitia in tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor 30min
In acest timp se amesteca intr-un bol branza cu zahar pudra,smantana;zeama de compot si nectarul se pun intr-un vas pe foc mic iar cand a ajuns la punctul de fierbere,se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata amestecand bine apoi se lasa la rece,urmand apoi sa se incorporeze in branza
Blatul dupa ce s-a copt si racit,se taie in doua pe orizontala,prima foaie se pune inapoi in tava de copt,se pune crema,deasupra fructele din compot,se acopera cu a doua foaie,se preseaza putin,se stropeste cu zeama din compot ramasa, apoi se lasa la frigider pana a doua zi,
cand,cu un pahar inalt sau orice alta forma, se decupeaza prajitura,se pune pe platou,deasupra bucati de fructe si plicul de Tort-Gelee pregatit dupa instructiuni.
Sfatul meu:daca folositi compot cu fructe rosii,ex.prune,sa aveti un nectar tot din fructe rosii,deasupra la fel iar Tort-Gelle tot rosu.
Eu am avut compot de caise si nectar iar deasupra cubulete de mango.
Mai am aici o reteta cu fructe din compot dar am lasat-o in tava;acum am decupat-o pentru un aspect mai deosebit.
AVEM NEVOIE DE:
5oua
5linguri zahar
5linguri faina
5linguri ulei
arome,sare
CREMA:
250g mascarpone
100g zahar pudra
3linguri smantana
fructe din compot
250ml zeama de compot amestecat cu nectar de fructe
2foi de gelatina
1plic Tort-Gelee
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zahar,se amesteca cu galbenusurile frecate cu ulei cate putin,arome,iar la sfarsit faina amestecand usor cu o spatula(eu amestec spumele cu telul)
Se rastoarna compozitia in tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor 30min
In acest timp se amesteca intr-un bol branza cu zahar pudra,smantana;zeama de compot si nectarul se pun intr-un vas pe foc mic iar cand a ajuns la punctul de fierbere,se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata amestecand bine apoi se lasa la rece,urmand apoi sa se incorporeze in branza
Blatul dupa ce s-a copt si racit,se taie in doua pe orizontala,prima foaie se pune inapoi in tava de copt,se pune crema,deasupra fructele din compot,se acopera cu a doua foaie,se preseaza putin,se stropeste cu zeama din compot ramasa, apoi se lasa la frigider pana a doua zi,
cand,cu un pahar inalt sau orice alta forma, se decupeaza prajitura,se pune pe platou,deasupra bucati de fructe si plicul de Tort-Gelee pregatit dupa instructiuni.
Sfatul meu:daca folositi compot cu fructe rosii,ex.prune,sa aveti un nectar tot din fructe rosii,deasupra la fel iar Tort-Gelle tot rosu.
Eu am avut compot de caise si nectar iar deasupra cubulete de mango.
Si buna si aspectuoasa!
RăspundețiȘtergereAs servi si eu o portie, Lulu drag, dar esti departe :)
Multumesc frumos Merisorule si-ti mai multumesc pentru prietenia ta!
RăspundețiȘtergerePup cu drag!