Bors de primavara

Cand vine vorba de bors fara carne,eu am cate o reteta pentru fiecare anotimp,in care daca ma urmariti,nu veti gasi aceleasi legume in toate retetele sau daca se gasesc,sunt sub alta forma.Astfel de bors,la noi in familie nu se termina nicio data
AVEM NEVOIE DE:
1kg cartofi
1leg.ceapa verde
1ardei gras
1dovlecel
1tija de telina
1morcov
1radacina patrunjel sau pastarnac
1legatura mare de stevie
2leg.loboda rosie
1leg.patrunjel
2leg.leustean
sos de rosii
5linguri ulei
sare
1l de bors
2linguri orez
1crenguta de cimbru uscat
oua de prepelita sau de gaina

CUM SE PROCEDEAZA:
In oala cu ulei incins se punceapa,ardeiul,telina taiate marunt,apoi radacinoasele si dovlecelul rase,se amesteca apoi cu cartofii cubulete,sosul de rosii,verdeata mai putin leusteanul,spalate si taiate fin,se amesteca bine totul
se adauga 5cani cu supa de legume facuta dintr-un cub Maggi sau apa,se lasa la fiert cu capac 30-40min;dupa acest timp se adauga borsul fiert separat,crenguta de cimbru,orezul
leusteanul taiat,se potriveste de gust,iar cand incepe sa fiarba se adauga usor ouale sparte separat intr-un bol
iar dupa cateva minute se opreste focul.
Se serveste rece(mie-mi place si cald)cu ceapa verde.
In zilele de post,se elimina ouale.




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate