Tarta cu crema de lapte si zmeura

Aceasta reteta participa la Provocarea Weekend cu spor a carei initiatoare este   Stefania Anastasiu iar gazda din aceasta luna este
Lili Liliana
Din grupele de retete propuse,am ales sa pregatesc acest desert,mi s-a parut mai simplu,usor de facut,fara foc mult,nu de alta dar ne omoara caldura "mon cher"!!!
Au iesit putin "bronzate"pentru ca aproape le-am uitat in cuptor! ce sa fac, mi-am iesit din mana,ca nu prea mai aprind cuptorul pe caldura asta!!!!
AVEM NEVOIE DE:
aluat de foitaj
1lingura scortisoara
500ml lapte
3oua
4linguri zahar
50g unt sau margarina
2linguri amidon
esenta de vanilie
1cana cu zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Foitajul dezghetat,se mai intinde putin apoi se presara pe toata suprafata scortisoara
se ruleaza apoi se imparte si se taie ruloul felii in cate forme de tarte are fiecare;se ia cate o felie,se pune cu taietura in sus intre doua folii alimentare,se aplatizeaza mai intai cu palma,apoi cu sucitorul se formeaza un disc cat sa intre in forma respectiva
se pune in fiecare forma cate un asemenea disc,se preseaza  dupa care se lasa la frigider
Pentru crema,se freaca galbenusurile cu un praf de sare si zahar,dupa ce a rezultat o crema albicioasa se adauga margarina topita,se amesteca energic,apoi amidonul si cateva linguri de lapte fierbinte.
Se rastoarna compozitia in vasul cu lapte de pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa
se da vasul deoparte iar dupa ce s-a racit se adauga esenta de vanilie si albusurile batute spuma
amestecand usor cu telul;se pune in fiecare cupa cate 2linguri pline cu crema
deasupra cateva "zmeurici"
si se lasa la cuptor 30min mai mult sau mai putin,depinde de cuptor
Dupa ce s-au racit se pun pe un platou si se servesc.
Multumesc Lili,e super delicioasa prajiturica!










 

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme