Budinca cu dovleac
Particip cu aceasta reteta la Provocarea Cutia Misterelor a carei initiatoare este Cerasela Badr El-Din
iar gazda din aceasta luna este Maria Zambetania iar pe langa ingredientele permise,misterul din cutie este DOVLEACUL.
M-am bucurat cand am vazut pentru ca foarte multe retete cu dovleac am pe blog dar fiind o persoana cu "bun simt"nu voi trimite retete editate,asa ca am facut 3retete noi insa numai 2sunt "aprobate de mine"!!!sunt exigenta cu mine observati???
AVEM NEVOIE DE:
500g dovleac
4oua
5linguri zahar
3linguri pesmet
25g unt
1lingura scortisoara
1plic praf de copt
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul taiat,curatat de coaja si seminte,se rade pe razatoarea cu ochiuri mari apoi se lasa deoparte;separat se freaca galbenusurile cu zahar,se adauga pesmetul,scortisoara,praful de copt stins cu zeama de lamaie,un praf de sare si se rastoarna in vasul cu dovleacul ras
Totul se amesteca cu mana pentru ca la inceput este destul de tare compozitia,iar dupa omogenizare se incorporeaza albusurile batute spuma tare,amestecand cu o paleta sau tel;
Se rastoarna in forma de tarta unsa cu unt si se lasa la cuptor la foc mic pana se rumeneste
Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
iar gazda din aceasta luna este Maria Zambetania iar pe langa ingredientele permise,misterul din cutie este DOVLEACUL.
M-am bucurat cand am vazut pentru ca foarte multe retete cu dovleac am pe blog dar fiind o persoana cu "bun simt"nu voi trimite retete editate,asa ca am facut 3retete noi insa numai 2sunt "aprobate de mine"!!!sunt exigenta cu mine observati???
AVEM NEVOIE DE:
500g dovleac
4oua
5linguri zahar
3linguri pesmet
25g unt
1lingura scortisoara
1plic praf de copt
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul taiat,curatat de coaja si seminte,se rade pe razatoarea cu ochiuri mari apoi se lasa deoparte;separat se freaca galbenusurile cu zahar,se adauga pesmetul,scortisoara,praful de copt stins cu zeama de lamaie,un praf de sare si se rastoarna in vasul cu dovleacul ras
Totul se amesteca cu mana pentru ca la inceput este destul de tare compozitia,iar dupa omogenizare se incorporeaza albusurile batute spuma tare,amestecand cu o paleta sau tel;
Se rastoarna in forma de tarta unsa cu unt si se lasa la cuptor la foc mic pana se rumeneste
Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!