Cartofi gratinati cu ciuperci
Imi plac ciupercile,imi plac mancarurile in care adaug ciuperci,au un gust deosebit si de aceasta data am facut un amestec cu ce am gasit prin frigider,le-am gratinat si la cuptor cu ele
Bun,foarte bun a fost!
500g cartofi
200g ciuperciShimeji
1ceapa
3linguri ulei
100g bacon
50ml vin alb
1/2lingurita cimbru
5fire usturoi verde sau 5catei
sare
GRATEN
3oua
2linguri smantana fermentata
100g cascaval ras
parmezan
CUM SE PROCEDEAZA
Fierbi cartofii curatati in apa cu putina sare doar 10-15min,dupa care-i scoti intr-un vas
In acest timp,in tigaia cu ulei calesti ceapa taiata marunt si firele de usturoi sau cateiii zdrobiti,adaugi baconul taiat cubulete,apoi ciupercile,amesteci totul bine iar dupa ce a scazut apa din ciuperci,adaugi vinul,lasi 2min.sa fiarba apoi opresti focul,condimentezi cu sare,piper,cimbru si amesteci apoi lasi deoparte
Zdrobesti cartofii cu o furculita dar nu tare,pui intr-o tava sau vas de yena,deasupra amestecul de ciuperci,intinzi pe toata suprafata iar la final pui deasupra cu lingura,amestecul de oua,cascaval,smantana si dupa nivelare,parmezan din belsug
Dupa ce incepe sa se desprinda de margini si s-a rumenit deasupra,scoti tava si pui pe farfurie daca va place calda,mie da!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!