Cartofi gratinati cu ciuperci

 Imi plac ciupercile,imi plac mancarurile in care adaug ciuperci,au un gust deosebit si de aceasta data am facut un amestec cu ce am gasit prin frigider,le-am gratinat si la cuptor cu ele
Bun,foarte bun a fost!
AVEM NEVOIE DE
500g cartofi
200g ciuperciShimeji
1ceapa
3linguri ulei
100g bacon
50ml vin alb
1/2lingurita cimbru
5fire usturoi verde sau 5catei
sare
GRATEN
3oua
2linguri smantana fermentata
100g cascaval ras
parmezan
CUM SE PROCEDEAZA
Fierbi cartofii curatati in apa cu putina sare doar 10-15min,dupa care-i scoti intr-un vas
In acest timp,in tigaia cu ulei calesti ceapa taiata marunt si firele de usturoi sau cateiii zdrobiti,adaugi baconul taiat cubulete,apoi ciupercile,amesteci totul bine iar dupa ce a scazut apa din ciuperci,adaugi vinul,lasi 2min.sa fiarba apoi opresti focul,condimentezi cu sare,piper,cimbru si amesteci apoi lasi deoparte
 
Zdrobesti cartofii cu o furculita dar nu tare,pui intr-o tava sau vas de yena,deasupra amestecul de ciuperci,intinzi pe toata suprafata iar la final pui deasupra cu lingura,amestecul de oua,cascaval,smantana si dupa nivelare,parmezan din belsug

 

 


 

La cuptor va sta 30-40min la 180de grade
Dupa ce incepe sa se desprinda de margini si s-a rumenit deasupra,scoti tava si pui pe farfurie daca va place calda,mie da!


Pofta buna!
  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme