Am primit cateva sunculite de la o prietena draga si noi cum facem o pauza de mancaruri grase chiar daca-mi place de mor,am pus-o la borcan in saramura si asa sunt sigura ca se pastreaza mult timp.
Ingrediente:sunca alba,sare grunjoasa,boabe de piper,ienibahar,mustar,frunze de dafin,1capatana de usturoi
Se pune sare multa pe bucatile de sunca,se acopera vasul si se lasa 7zile;dupa acest timp,se pune intr-un vas pe foc 1l de apa(am pus 1litru pentru ca am avut sunca putina,doar pentru un borcan),1lingura de sare grunjoasa,restul mirodeniilor si se lasa pe foc sa clocoteasca.
In acest timp,sunca taiata in bucati late de 2-3degete,se pune in borcan cu usturoi pisat
apoi se umple borcanul cu saramura clocotita,se pune capacul si se pune la pastrat;trebuie avut in vedere ca sunca sa stea cufundata in saramura.
Dupa 1saptamana,doua,e buna de mancat dar sfatul meu e ca daca sta mai mult in borcan,se face mai buna!!
- AperitivAperitiv si mic dejun
- Felul 1Supe - Ciorbe - Borsuri
- Felul 2Preparate diverse
- Preparate din carne de curcan
- Preparate din fructe de mare
- Preparate din carne de miel
- Preparate din carne de oaie
- Preparate din peste
- Preparate din carne de porc
- Preparate din carne de pui
- Preparate din carne de rata
- Preparate din carne de vita
- Preparate din carne de vitel
- Preparate la gratar
- Specialitati traditionale
- Specialitati cu vanat
- DesertDulciuri fel de fel
- Aluaturi si PasteAluaturi diverse
- Alte preparateAlte preparate
O adevarata bunaciune!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
An nou cu toate cele bune!