Inimioare dulci

Se apropie ziua indragostitilor si ma gandeam ca poate nu am timp sa fac ceva mai deosebit,asa ca am facut pentru mine si nu numai aceste inimioare,poate este un prilej de inspiratie pentru cineva;este o reteta foarte simpla si usor de pregatit,doar modul de prezentare este diferit.
AVEM NEVOIE DE:
5foi de gelatina
400ml smantana lichida
semintele de la 1baton de vanilie
2plicuri zahar vanilat
2linguri zahar tos
forme de inimioara 
Daca sunt zile de post,in magazine se gaseste smantana lichida de soia,de cocos,chiar si de migdale pentru cine doreste
 PENTRU SOS:
300g zmeura
3linguri zahar pudra
1lingura cherry sau coniac
 CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pe foc mic se pune smantana,zaharul si semintele de la batonul de vanilie
Eu pe parcurs am renuntat la plicurile de zahar vanilat si am pus praf de vanilie(original)
Dupa ce s-a topit zaharul si smantana a ajuns la punctul de fierbere,se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata 5min in apa rece,se amesteca bine sa se topeasca,apoi se rastoarna compozitia in diferite forme de inimioara,sau intr-o singura forma,depinde cum le are fiecare.Eu nu am avut forme,doar cutere de taiat in forma de inima,diferite marimi si am rasturnat cimpozitia intr-o tava unsa cu foarte putin ulei,am lasat tava la frigider pana a doua zi,apoi am decupat forme diferite .
Pentru cine are forme sau chiar una singura,la fel se lasa la frigider pana a doua zi cand se rastoarna pe platou.
Pentru sos,se pune zmeura nedezghetata intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si coniac,dupa ce s-a formar un sos gros,se da deoparte,se trece prin sita iar sosul obtinut se pune intr-o sosiera

Formele decupate,se pun pe un platou iar deasupra se toarna sosul.
Aceasta este nimic alta ceva decat o panna cotta dar dupa cum am spus si la inceput,prezentata intr-un alt mod.

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme