Bors cu rata

Aveam o rata de la tara ratacita prin congelator si m-am gandit s-o "execut"!
M-am gandit mult si pana la urma am ramas tot la retetele noastre traditionale ca tare bune mai sunt,mai ales cand la un asemenea bors acru facut cu borsul umplut de mine,i se adauga si taiteiii facuti tot de mine!nu pot spune decat WAW!!
Incercati si nu veti regreta!
AVEM NEVOIE DE:
1rata
1ceapa
1morcov
1felie de telina
1ardei gras
1ardei iute
1ceasca cu pasta de ardei
1ceasca cu pasta de rosii
1l de bors
patrunjel si leustean de la congelator
taitei
1ou
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se scot pulpele si pieptul de la rata,restul tacamului se spala si se pune in oala cu apa si 1lingurita cu sare la fiert;dupa ce a iesit la suprafata spuma neagra si urata,se rastoarna oala,se spala carnea si se pune din nou la fiert in oala curata si apa calda;dupa 30min de fiert,se adauga legumele curatate,spalate si taiate marunt(eu radacinoasele le dau pe razatoare)
O data cu legumele se adauga si pasta de ardei apoi se lasa la fiert cu capac 1h(daca stiti ca pasarea fierbe mai repede,micsorati timpul)
Dupa ce totul este fiert,se adauga verdeata,pasta de rosii,borsul fiert separat,se potriveste de gust,iar cand clocoteste se adauga taiteiii iar cand acestia s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierti,se opreste focul.
apoi se drege cu oul batut
Se serveste cu ardei iute
Eeee,de data asta s-a nimerit tot in acelas an sa fac borsul;ce sa fac daca ma iubesc neamurile la batranete!!






Un comentariu:

  1. Ce bunatate de bors!
    N-am mai mancat rata de cand eram copil si avea mama in ograda. :)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate