Limba cu masline

Am o vecina din jud.Braila si la o discutie,mi-a spus ca in familia ei aceasta reteta se pregatea intr-un alt mod decat stim noi;am facut reteta ei si intradevar are un gust foarte bun,mai ales ca niciodata nu am folosit in mancare castraveti murati.A fost o noua provocare pentru mine!
AVEM NEVOIE DE:
1kg de limba
1ceapa
3-4linguri ulei
1lingura cu unt
2linguri faina
100g masline
4castraveti murati
sare
piper
orez pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
Limba spalata,se pune la fiert intr-o oala cu apa si putina sare;dupa 1h se scoate iar dupa ce s-a racit se indeparteaza pielita alba apoi se taie in fasii nu prea mari sau fiecare cum doreste
si se pune in cratita cu ulei si ceapa taiata marunt sa se caleasca;in acest timp se face un sos bechamel mai subtire,din unt,faina si 2cani de zeama de la fiertul limbii;daca e prea gros,se mai adauga zeama amestecand continuu sa nu se faca cocoloase,apoi se rastoarna peste limba si se lasa la fiert cateva minute sa se intrepatrunda aromele
Se adauga apoi castravetii taiati
apoi maslinele,se amesteca iar dupa cateva clocote se condimenteaza cu sare si piper dupa gust;nu condimentati inainte pentru ca maslinele au sare,de asemenea castravetii
Dupa 2-3clocote se opreste focul si se serveste cu orez rosu;nu lasati prea mult la fiert dupa ce ati adaugat maslinele,pentru ca mancarea va fi amara,maslinele nu au nevoie de fiert;se poate folosi si orez alb dar eu daca-l am,trebuie sa-l folosesc.




 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme