Oua mimosa
Umbland prin revistele frantuzesti,am dat de aceasta reteta,aspestul era super frumos(nu ca al meu!!) si mi-am zis de ce nu dar nu stiam ca-mi fac de lucru;norocul meu ca am facut foarte putine oua,pentru ca de data asta chiar ajungeau la cos,insa efortul a meritat vorba nepotului care a fost incantat de gust;asta e,se vede ca nu mai am rabdare!!
AVEM NEVOIE DE:
4oua fierte+1crud
1mana frunze de spanac
1mana frunze de stevie
1/2legatura de patrunjel
1/2legatura de marar
cateva frunze de ceapa verde
2-3frunze de usturoi verde
1lingurita mustar
150ml ulei
1lingura zeama de lamaie
sare
piper
cateva fileuri de anchois(eu am avut masline umplute cu anchois)
CUM SE PROCEDEAZA:
Frunzele de ceapa si usturoi taiate se pun intr-un vas cu apa si sare pe foc,iar cand sunt fierte si foarte moi,se adauga si restul de frunze curatate si spalate;de aceasta data se lasa doar 1min
dupa care se scot intr-un vas cu apa rece pentru a nu-si pierde culoarea
Se scurg,se paseaza cu blenderul
foarte bine,se trece apoi piureul prin sita
apoi se lasa deoparte.
Din oul crud,mustar,ulei si zeama de lamaie,se pregateste o maioneza tare,care se amesteca cu piureul verde si galbenusurile fierte si rase fin pentru a se ingrosa maioneza,se potriveste de gust.Daca nu e suficient de tare,se lasa la frigider cateva ore(eu am lasat-o pana a doua zi),apoi cu ajutorul unui posh se umplu jumatatile de oua fierte
Se pun pe un platou,deasupra se orneaza cu cate un fileu de anchois apoi se servesc.
AVEM NEVOIE DE:
4oua fierte+1crud
1mana frunze de spanac
1mana frunze de stevie
1/2legatura de patrunjel
1/2legatura de marar
cateva frunze de ceapa verde
2-3frunze de usturoi verde
1lingurita mustar
150ml ulei
1lingura zeama de lamaie
sare
piper
cateva fileuri de anchois(eu am avut masline umplute cu anchois)
CUM SE PROCEDEAZA:
Frunzele de ceapa si usturoi taiate se pun intr-un vas cu apa si sare pe foc,iar cand sunt fierte si foarte moi,se adauga si restul de frunze curatate si spalate;de aceasta data se lasa doar 1min
dupa care se scot intr-un vas cu apa rece pentru a nu-si pierde culoarea
Se scurg,se paseaza cu blenderul
foarte bine,se trece apoi piureul prin sita
apoi se lasa deoparte.
Din oul crud,mustar,ulei si zeama de lamaie,se pregateste o maioneza tare,care se amesteca cu piureul verde si galbenusurile fierte si rase fin pentru a se ingrosa maioneza,se potriveste de gust.Daca nu e suficient de tare,se lasa la frigider cateva ore(eu am lasat-o pana a doua zi),apoi cu ajutorul unui posh se umplu jumatatile de oua fierte
Se pun pe un platou,deasupra se orneaza cu cate un fileu de anchois apoi se servesc.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!