Guguluf cu zmeura

Particip cu aceasta reteta la provocarea Cutia misterelor,provocare initiata de  Cerasela Badr El-Din iar in aceasta luna gazda este Deyu Andreea
Andreea ne-a propus drept ingrediente in afara de cele permise,urmatoarele
ciocolata
smantana/frisca
lapte/iaurt
crema de branza/mascarpone
biscuiti/piscoturi
oua
gris
nuci/alune
mac, iar elementul surpriza fiind gingasa si mult aromata
ZMEURA
Am avut multe in cap pentru ca-i preferata mea dar m-am oprit la acest guguluf pentru ca merge dimineata la cafea;dar pana la sfarsitul lunii,cine stie poate mai fac ceva!
AVEM NEVOIE DE:
4oua
3pahare cu faina
2pahare cu zahar
1pahar cu ulei
1plic praf de copt
1pahar iaurt
sare
coaja rasa de lamaie
1pahar cu zmeura sau mai mult
Se foloseste acelas pahar pentru toate ingredientele cu capacitatea de 200ml
CUM SE PROCEDEAZA:
Galbenusurile se freaca cu 1pahar cu zahar pana se albesc,se adauga ulei cate putin,amestecand energic,apoi iaurtul,coaja de lamaie,faina cernuta cu praful de copt iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar
apoi se amesteca usor cu o spatula
In forma de guguluf unsa si tapetata cu faina daca e cazul,(forma de silicon nu se unge cu nimic),se pune jumatate din compozitie,deasupra zmeura din belsug
apoi se acopera cu restul de aluat
Se lasa la cuptor la foc mic 50min,dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca in forma
apoi se rastoarna pe platou,se pudreaza
se taie si se serveste!
Va spun ca este foarte bun,pufos si aromat!







 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme