Inghetata de coacaze negre

Spre surprinderea mea,vine intr-o zi Costelus al meu cu o sacosa de coacaze de la  piata moldovenilor;cine-i din Galati,cunosc piata!
Eu coacaze nu gaseam decat la Kaufland in cutii cu 250g si foarte scumpe,acum m-am lafait si eu cu ele,am facut cate ceva,am pus si la congelator,dar cine stie cat vor sta acolo daca nu-mi mai vine vreo idee!!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu coacaze
200ml frisca lichida
3linguri zahar
CUM SE PROCEDEAZA:
Coacazele curatate bine,apoi spalate,se pun intr-un vas pe foc cu apa cat sa le cuprinda si se lasa 15min
Se scurg,fara sa se arunce apa(optional) iar coacazele se pun in blender si se paseaza
Piureul obtinut,se pune din nou pe foc impreuna cu zaharul si se lasa 3-4min apoi se da deoparte sa se raceasca bine
In acest timp,se bate bine frisca foarte rece(trebuie tinuta in frigider de seara)
,
se amesteca de asemenea cu piureul de coacaze

Se rastoarna totul in masina de inghetata,
apoi se proceseaza 40min
Apa care s-a oprit de la fiert,am spus ca-i optional,dar eu am facut un sirop,l-am pus intr-o sticluta in frigider,si-l folosesc drept toping la diferite dulciuri.
Deci,in apa am adaugat 4linguri zahar si am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat putin,nu tare ca altfel rezulta un gel.
Se serveste inghetata cu coacaze deasupra si sirop
Pentru cine nu are masina de inghetata,se rastoarna compozitia obtinuta dupa amestec intr-o cutie rotunda de regula,pentru a putea amesteca mai bine inghetata atunci cand este scoasa din ora in ora,pana s-a facut bine.









Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme