Rubarba la pahar cu crema de ciocolata

Acum vin cu cateva retete cu rubarba,aceasta planta de care eu nici nu voiam sa aud si nu stiu de ce;a trebuit sa ajung in Franta ca sa descopar cateva legume cat sunt de bune printre care si rubarba
Nu stiu din ce categorie face parte,fructe sau legume,nu am gasit dar deocamdata o numim planta!!
Aceasta reteta e putin mai complicata zic eu dar merita incercata
AVEM NEVOIE DE:
300g rubarba
1rodie
200ml frisca lichida Hulala
50g unt
150g ciocolata alba
100g zahar
8biscuiti roz
Fiind o reteta frantuzeasca,am folosit si ingredientele lor dar se poate folosi piscoturi de sampanie sau alti biscuiti
CUM SE PROCEDEAZA:
Rubarba spalata,taiata rondele,o pui intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si o lasi pana scade sucul pe care l-a lasat apoi dai deoparte sa se raceasca bine
 Intr-un alt vas pe bain-marie pui ciocolata rupta,untul iar dupa ce s-a topit amesteci cu un tel sa se lichefieze si dai deoparte sa se raceasca bine
Rodia o tai in doua pe latime si o presezi la presa de lamaie ca sa-i scoti sucul rosu
Frisca rece de la frigider o bati bine pana se formeaza creste, o amesteci cu ciocolata topita dar atentie trebuie sa fie rece,altfel frisca se lasa
 Acum imparti rubarba in cupe,deasupra pui biscuiti rupti,apoi 1lingura suc de rodie,crema de ciocolata si un alt rand de rubarba,biscuiti,suc,crema si ornezi cu seminte de rodie
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Google+ Followers

Persoane interesate