Pastrama de ied

Au fost fetele cu Costel si Liviu la tara sa se plimbe cu caruta cu cal si cu ce au venit de acolo....cu un ied!!!
Na Lulule,acum ai o gramada de treaba zic!!norocul meu a fost ca deja era transat,eu doar l-am dezosat,am pus la pungute si la congelator,am lasat doar carnea pentru pastrama.
As fi facut si ciorba si putin drob cu maruntaie dar nu mananca ei asa ceva, mai aveam si alte idei care urmeaza sa le pregatesc mai tarziu, dar s-au multumit doar cu pastrama!A fost bine si asa pentru ca tot s-a consumat.
A fost pregatita jumatate pe gratar,jumatate la tava!
AVEM NEVOIE DE:
2pulpe de ied dezosate
sare grunjoasa
1capatana mare de usturoi
1lingura fulgi de ardei iute rosu
1cana vin rosu
1ceapa mare
condimente de la KOTANYI
piper negru
boia de ardei dulce
cimbru
rozmarin
20ml ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune intr-un vas cu capac carnea si restul ingredientelor:1lingura cu sare,ceapa taiata julien,1lingurita cu fulgi de ardei
1lingura boia,1lingurita cimbru,1/2lingurita rozmarin,usturoiul pisat,vin,ulei,apoi se amesteca bine sa se fixeze bine condimentele pe carne,se pune capacul si la frigider 4zile,timp in care zilnic se amesteca carnea.
Dupa aceste zile,fiecare pregateste dupa cum doreste;eu am decis sa pregatesc si la gratar si la tava,a doua varianta fiind bestiala cum imi place mie sa spun!!
Aici e gratarul
Pe farfurie cu cartofi prajiti si muraturi,cum altfel!!
Aici am pus carnea intr-un vas de yena cu tot cu sosul care s-a lasat prin marinare,am pus si 1cana cu apa sau jumatate apa,jumatate vin si la cuptor 30-40min,timp in care se intoarce carnea.
S-a servit cu piure de cartofi si ardei umpluti cu varza(acum am desfacut borcanul)
Sa va fie cu folos reteta!







 

2 comentarii:

  1. Bunaaaaa, buuuuuna friptura asta soro, dar sunt oleaca dezamagita, ca eu la altceva ma gandeam.
    Adica :
    PASTRÁMĂ, pastrame, s. f. 1. Preparat alimentar din carne (de oaie, de porc etc.) conservată prin sărare, afumare, uscare și condimentare.
    ASTA asteptam eu de la tine....
    Dar asa cum zici tu a iesit o friptura pe cinste, dar nu poti spune ca e ...pastrama.
    Oricum e o idee buna pentru o friptura de..porc, facuta asa cum zici tu.
    Sa va fie de bine....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeee soro,da tu uiti ca noi stam la bloc,unde s-o afum??si in al doi-lea rand,chiar daca as fi avut,nu-mi place afumatura si in al trei-lea rand,nu stiu cum e pe la voi,dar la noi in perioada asta si in preajma sarbatorilor Pascale,prin toate supermarcheturile si macelarii,se gaseste pastrama (asa scrie pe eticheta),exact cum am eu in cutie,doar cat s-o pui pe gratar!
      Stiu ce spui ca tu esti cu DEX-ul dar si ce am facut
      eu tot pastrama se numeste,poate prin partile voastre nu!Pup si o zi buna!

      Ștergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate