Somon cu sos de leurda si capere

Deliciu maxim si atat!!
AVEM NEVOIE DE:
1file de somon
2leg.leurda
5catei de usturoi
2linguri capere
200ml smantana lichida
sare
piper
4linguri ulei de masline
1lamaie
3cartofi
1lingurita boia dulce
1/2lingurita cimbru
1crenguta rozmarin

CUM SE PROCEDEAZA:
Bucatile de somon spalat,uscat,condimentat cu sare si piper,se pune pe o farfurie,se stoarce deasupra 1/2lamaie apoi 2linguri ulei si se lasa deoparte
Pentru sos,se pune ntr-un vas pe foc mic 2linguri ulei,usturoiul intreg curatat,iar dupa ce si-a eliberat aroma,se scoate,se adauga leurda spalata si taiata marunt,putina sare,dupa ce s-a inmuiat se adauga smantana si se lasa la fiert incet amestecand din cand in cand
Dupa ce s-a ingrosat,se adauga caperele se mai lasa 1clocot, se potriveste de gust apoi se da vasul deoparte
Cartofii curatati,spalati,taiati rondele fine,condimentati cu sare,piper,cimbru,boia,2linguri ulei de masline,sunt pusi intr-un vas termorezistent,se adauga putina apa,crenguta de rozmarin,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor vor sta 30min la foc mic
Pestele se pune pe gratarul Tefal bine incins si se lasa cate 1-2min pe fiecare parte
Se serveste pe farfurie pestele,alaturi cartofi iar deasupra sosul
Pofta buna!

 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme