Chec cu gutui

Daca tot aveam un borcan cu dulceata de gutui care nimeni nu intreba de ea,am adaugat-o aici si rezultatul a fost unul gustos si aromat.
AVEM NEVOIE DE
4oua
200g faina
100g zahar
1plic praf de copt
1lingura bicarbonat de sodiu
coaja rasa de lamaie
esenta de rom
4linguri pline cu gem sau dulceata de gutui
cateva visine din compot
CUM SE PROCEDEAZA
Glbenusurile frecate cu zahar iar dupa ce a rezultat o crema spumoasa,se adauga aromele,la final dulceata,se omogenizeaza si se lasa deoparte
  
Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,se amesteca usor cu galbenusurile iar la final cu faina amestecata cu praf de copt si bicarbonat
 Se rastoarna intr-o tava mare sau doua mici cu hartie de copt,deasupra se pun visinile din compot apoi la cuptor va sta 30-40min la 180de grade
Dupa ce s-a racit se scoate din tava,se pune pe un platou se pudreaza cu zahar si se taie
Eu am ramas foarte surprinsa de aceasta culoare si nici acum nu-mi explic,de ce aluatul este alb si checul este maro??poate spuneti ca este ars,nu-i ars pentru ca arsura nu arata asa,cred totusi ca de la dulceata!!

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme