Gem de smochine de gradina

 Este al doilea an cand fac ceva cu smochinele din gradina,anul trecut am facut dulceata de smochine intregi,super buna iar acum fac gem,pentru ca sunt foarte coapte iar unele din ele sunt si sparte iar rezultatul foarte bun!


AVEM NEVOIE DE

3kg smochine
500g zahar
250ml apa
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Smochinele spalate,cu coditele taiate,se curata de coaja,se pun intr-un castron si se paseaza cu blenderul vertical

 
 

apoi se pune rezultatul in vas impreuna cu apa si zahar,se lasa pe foc adaunand spuma care se formeaza si amestecand sa nu se prinda de fundul vasului,pana se ingroasa iar la final se stoarce lamaia,se mai lasa cateva clocote apoi se opreste focul.

Se pune gemul fierbinte in borcane curate,se infileteaza capacele,se intorc borcanele sa se sprijine pe capac,se lasa 20-30min apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme