Chec marmorat cu ciocolata si migdale

 Checurile marmorate sunt preferatele mele si le pregatesc cu orice ingrediente,marmorat sa fie!Acum combinatia de faina de migdale si ciocolata e ceva senzational!
AVEM NEVOIE DE
150g ciocolata neagra
180g unt
100g zahar
2plicuri zahar vanilat
1lingurita extract de vanilie
4oua
100g faina de migdale
`100g faina alba de grau
1plic praf de copt
100ml lapte
3linguri migdale taiate marunt
CUM SE PROCEDEAZA
Bati bine untul  moale cu jumatate de zahar si zahar vanilat,adaugi galbenusurile pe rand mixand bine apoi faina de grau si de migdale cernute cu praful de copt iar la final amesteci usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar.
Dupa omogenizare imparti aluatul in doua boluri,in primul amesteci extractul de vanilie si migdalele maruntite,amestecate separat intr-un bol cu 30ml lapte apoi adaugate in aluat amestecand usor
In al doilea amesteci ciocolata topita separat pe bain marie impreuna cu laptele ramas,amesteci energic cu un tel daca s-a topit iar dupa ce s-a racit bine,o incorporezi in aluat,amestecand usor cu telul sau o spatula


 
In forma de guguluf de 20cm diametru unsa cu unt pui alternand cele doua aluaturi si la cuptor va sta 45min la 170de grade

 
La final treci cu o furculita prin aluat cu miscari verticale si-l marmorezi,apoi la cuptor



Scoti checul din forma pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si servesti

 
Deliciu maxim,pofta buna si sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme