Placinta sarbeasca

Am vazut un filmulet prezentat de Madi Botezatu finalista care a participat la emisiunea Chef la cutite cu aceasta placinta si cum mie imi plac mult placintele sarate,am facut-o dar nu inainte de a ma documenta pe Google pentru ca nu stiam cantiatile!
Ei bine,acolo nu am gasit doua retete care sa se asemene dar bineinteles ca toate spuneau ca-i reteta originala,aiurea originala,asa ca eu am folosit procedeul lui Madi iar cantitatea ingredientelor le-am folosit dupa gustul meu!
Acum cu siguranta cine va citi va spune ca nu-i placinta sarbeasca,asa este,de acord dar niciuna din retetele de pe Google nu e placinta sarbeasca,tot dupa gustul fiecaruia sunt facute!
AVEM NEVOIE DE
1pachet foi subtiri de placinta
IMPLUTURA
6oua
200g telemea de oi
500 g branza proaspata de vaci
200ml smantana lichida
4linguri smantana fermentata
50g unt topit
CUM SE PROCEDEAZA
Pui intr-un vas ouale batute,telemeaua rasa,branza de vaci,smantana lichida si cea fermentata,amesteci bine totul iar daca este prea groasa compozitia,mai adaugi putin lapte
In tava unsa cu unt,pui 2foi de placinta cat este fundul tavii,le ungi cu unt topit,apoi iei cate o foaie ,o mototolesti in mana ca pe o hartie dar nu tare,o inmoi in amestecul de branza,o scoti si o pui in tava,mai departe procedezi la fel cu restul de foi,le pui una langa alta fara distanta intre ele,rastorni compozitia ramasa deasupra,la fel si untul ramas si la cuptor va sta 45min la 170de grade
Dupa ce s-a racit,tai din tava si servesti pudrata cu zahar sau nu




 
Nu am facut mai multe poze pentru ca nu a avut cine sa-mi faca eu fiind murdara pe maini
Sa va fie de folos!



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme