Bors de fasole



Am invatat de la soacra mea cum sa pregatesc fasolea,indiferent daca este de post sau de dulce;folosesc aceasta metoda de foarte multi ani si nu s-a plans nimeni de nimic,stiti voi!

AVEM NEVOIE DE:500g fasole,2cepe,1morcov,1telina mica,1ardei iute optional,2-3linguri cu pasta de ardei facuta de mine,1leg.leustean,1leg.loboda sau frunze de sfecla rosie,1leg.patrunjel,1crenguta de cimbru,1l de bors,sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Fasolea,curatata,spalata,o pun intr-un vas cu apa si cateva linguri cu sare de bucatarie,de seara pana dimineata;sarea,are sau mai bine zis avea rolul de a scoate din bob gargarita;acum fasolea este foarte curata si nu mai e cazul dar eu nu schimb reteta;a doua zi,clatesc fasolea si o pun la fiert in apa rece,o las sa fiarba pana crapa bobul apoi o scurg si clatesc in 2-3 ape reci;o pun din nou la fiert cu apa calda ;unele persoane scurg de 3ori fasolea,fara ca bobul sa fie crapat;eu spun ca o scurge degeaba,rautatea iese doar cand bobul e crapat;cand incepe sa clocoteasca,adaug ceapa si ardeiul taiate marunt iar radacinoasele eu le dau pe razatoarea cu ochiuri mici,asa m-am obisnuit,pasta de ardei si las sa fiarba bine cu 1lingurita sare,tot acum adaug si verdeata mai putin leusteanul,spalate si taiate marunt;dupa ce totul este fiert,adaug borsul fiert in alt vas,adaug si cateva linguri cu ulei,(nu-mi place ca mancarea in special borsul daca nu e facut cu carne,sa nu aiba stele deasupra,de aceea pun putin ulei la fiert),adaug si leustenul taiat marunt apoi potrivesc la gust,pun crenguta de cimbru si dupa ce a clocotit,opresc focul,scot in farfurii sa se raceasca,apoi mancam cu ceapa sau praz
Mai am o varianta de bors de la mama mea;cand ajungem la acritul borsului,acrim cu zeama de varza si taiem si un miez de varza murata foarte fin,le dam drumul sa fiarba in bors dar atentie sa nu fie prea sarata sau prea acra;metoda asta o folosesc mai mult iarna cand avem varza la butoi.
Sau in perioada cand se gasesc multe verdeturi,odata cu restul legumelor,se adauga si 2leg.de stevie,2leg.loboda rosie curatate,spalate si taiate marunt iar la final,2leg.de leustean si se mai acreste cu corcoduse verzi

Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme