Ciorba radauteana






Aceasta ciorba,pentru prima data am vazut si am mancat la nunta fetei mele care a facut-o la Vatra Dornei;a fost super grozava spre incantarea invitatilor!!am cerut reteta de la o bucatareasa tare draguta iar dupa un timp am facut-o si eu dar nu inainte de a cauta si alte retete pe internet;sunt multe pentru aceasta ciorba,majoritatea sunt facute dupa gustul fiecaruia sau dupa retele prietenelor(parerea mea),pentru ca nu se potrivesc cu ceea ce mi-a spus bucatareasa mea;am intalnit chiar si leustean pus deasupra sau zarzavat taiat,la fel ca si la alte ciorbe;este adevarat ca fiecare face ce vrea in bucataria proprie,dar totusi macar putin sa semene cu originalul;nu pot sa spun ca eu am originalul dar aspectul aduce putin;nu trebuia sa-i pun nici eu patrunjel,dar am spus,hai sa fiu si eu in rand cu alte retete!!!!
Ingrediente:1-2kg piept de pui,1ceapa mare,2-3morcovi,1pastarnac,1telina mica,1capatana de usturoi,otet,6galbenusuri,500ml smantana lichida,sare,piper
Pieptul spalat,dezosat,carnea o pun intr-un bol iar osul,pielea si zarzavatul curatat si spalat il pun intr-o oala mare la fiert cu 1lingura de sare si 1lingura de piper boabe,la foc mic cu capac;asa fierbe aproximativ 2h,timp in care spumuiesc;daca zarzavatul este fiert,strecor supa,o pun din nou la fiert intr-o oala mai mica de data asta,iar cand incepe sa fiarba adaug carnea de la piept pe care am taiat-0 in suvite foarte subtiri;pun capacul si mai las 30-40min sa fiarba incet;in acest timp,galbenusurile le bat si amestec cu smantana lichida,mai iau cateva polonice din oala ca sa ajunga la aceeasi temperatura,apoi rastorn continutul in oala si amestec cu lingura in sens giratoriu cateva secunde potrivesc gustul de sare, dupa care opresc focul;acum vine deosebirea intre reteta mea si restul retetelor;eu nu pun niciodata otetul si usturoiul in oala,ci il pun pe masa si fiecare se serveste dupa cum pofteste(mai mult sau mai putin otet) si sa va spun si motivul:prima data asa am facut,mi-a ramas ciorba iar a doua zi,am aruncat-o,cred ca va imaginati ce urat mirosea de la usturoi si otet;se serveste ciorba in farfurie iar alaturi,vor fi ardeiul iute,un bol cu mujdei amestecat cu otet,si un bol cu smantana pentru doritori;nici macar patrunjelul nu-si are rostul dar eu totusi am pus putin.
Un alt an,aceeasi reteta,o alta farfurie!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme