Flori de dovlecei pane
Acum daca tot sunt in Italia la copii,ma rasfata fata mea cu tot ce nu gasesc pe la noi sau ce nu am mancat niciodata;se pregatesc foarte usor,sunt foarte bune si trebuie sa le consumati imediat,altfel nu mai sunt crocante iar branza din interior se intareste.
Ingrediente:flori de dovlecei,2oog mozzarella,1borcanel de anchoa,2oua,3-4linguri cu faina,sare,piper,ulei pentru prajit
Florile se tin in apa rece 10-15min pentru a iesi din ele musculitele care se adapostesc,apoi cu atentie rupem pistilul din mijloc,introducem in fiecare cate 1felie de branza si 1fileu de anchoa,rasucim varfurile apoi trecem florile prin aluatul pregatit din oua,sare,piper si faina dupa care le prajim in mult ulei;le scoatem pe hartie de bucatarie si se servesc imediat.
Sunt delicioase!!
eu am incercat sarmale in flori de bostan :)
RăspundețiȘtergerehttp://krmenslife.blogspot.ro/2011/07/festivalul-sarmalelor-de-la-praid.html
Nu am mancat niciodata
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereMihaela,ai incredere in mine!!!sunt interesante si foarte bune dar dupa cum am spus si in reteta,trebuie consumate imediat
RăspundețiȘtergerePup draga mea!!
Sarmalute...mmmm foarte interesant!!cand ajung acasa culeg toate florile de bostan si incerc si eu asa ceva;multumesc de vizita si de idee Coco!!
RăspundețiȘtergerepup si te mai astept!!
De la Jamie Oliver am aflat ca florile de dovleac se mananca, el le pune si in salate. Mi s-a parut grozav, imi plac mult ca aspect aceste flori si as vrea sa le aflu gustul. Poate anul asta reusesc :)Reteta e grozava, explicatiile sunt foarte utile, multumesc >:D<
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta ! Nu am mancat niciodata asa ceva....numai la flori de dovleac nu m-am gandit !!! Dar fara anchoa nu se poate ?
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag soro ! Eu te credeam deja in Franta....
Ce idee super!!
RăspundețiȘtergere