Cozonac cu 3umpluturi
Mi-a ramas in minte cozonacul facut de una din prietenele mele virtuale,cu bile umplute puse in tava una peste alta;eu am facut cu 3umpluturi,de nuca,mac si branza,puse bilele in forma de guguluf si am pus si in forma de tort;au iesit super aspect si super deliciosi!!!!
Ingrediente:1kg de faina de buna calitate,50g drojdie proaspata,1cana cu zahar,1lamaie,1portocala,1fiola de esenta de vanilie,sare,1pachet cu unt,1sticla de 500ml cu Sana,4oua
Umplutura1:1cana cu nuci macinate,1lingura cacao,1lingura zahar pudra,vanilie
Umplutura2:1cana cu mac,2linguri zahar,100ml lapte,vanilie
Umplutura3:1pachet de branza dulce bine scursa,1mana cu stafide(eu nu am avut stafide si am pus merisoare),1ou,1lingura cu zahar,coaja de lamaie
Intr-un vas mai mare,se cerne faina.
In alt vas se bat ouale cu sare,zahar si arome pana devin albicioase si-si tripleaza volumul
Intr-un bol se freaca drojdia cu 1lingura de zahar pana devine lichida
In vasul cu faina se face o gaura in mijloc,se rastoarna drojdia,se amesteca cu o lingurita cu putina faina,se acopera si se lasa la dospit pana ajunge la nivelul fainii din vas;se adauga ouale batute,se amesteca cu mana,apoi se adauga cate putin sana pana aluatul devine lipicios;se incepe framantatul adaugand cate putin unt topit;dupa ce s-a incorporat untul si aluatul nu se mai tine de degete;am vazut ca multe persoane framanta aluatul cate 1h;sincera sa fiu,eu niciodata nu am facut asa ceva si Slava Domnului,intotdeauna mi-a iesit cozonacul foarte bun si pufos;se acopera vasul si se lasa la crescut in loc cald si ferit de curent de aer pana ce aluatul a ajuns la nivelul vasului;in acest timp se pregatesc umpluturile;
Pentru umplutura cu nuca este simplu,se amesteca totul intr-un bol
Pentru umplutura cu mac,se macina semintele de mac,se amesteca cu zahar,vanilie si se pune la fiert cu lapte,pana se ingroasa
Pentru umplutura cu branza,se amesteca branza cu zahar,putina sare,coaja de lamaie,ou si stafide
Dupa ce aluatul a crescut,se rupe din aluat bucatele egale,se aplatizeaza,se pune umplutura,se strange bine sa nu se desfaca,apoi se pun bilutele in forma rotunda,intercalate;daca forma este mare,se pot pune doua randuri,daca este mica,doar un rand;se lasa la crescut in forma,se unge cu ou batut,se presara diferite seminte deasupra apoi se coace la foc mic,pana se rumenesc sau se face testul cu scobitoarea.
Ingrediente:1kg de faina de buna calitate,50g drojdie proaspata,1cana cu zahar,1lamaie,1portocala,1fiola de esenta de vanilie,sare,1pachet cu unt,1sticla de 500ml cu Sana,4oua
Umplutura1:1cana cu nuci macinate,1lingura cacao,1lingura zahar pudra,vanilie
Umplutura2:1cana cu mac,2linguri zahar,100ml lapte,vanilie
Umplutura3:1pachet de branza dulce bine scursa,1mana cu stafide(eu nu am avut stafide si am pus merisoare),1ou,1lingura cu zahar,coaja de lamaie
Intr-un vas mai mare,se cerne faina.
In alt vas se bat ouale cu sare,zahar si arome pana devin albicioase si-si tripleaza volumul
Intr-un bol se freaca drojdia cu 1lingura de zahar pana devine lichida
In vasul cu faina se face o gaura in mijloc,se rastoarna drojdia,se amesteca cu o lingurita cu putina faina,se acopera si se lasa la dospit pana ajunge la nivelul fainii din vas;se adauga ouale batute,se amesteca cu mana,apoi se adauga cate putin sana pana aluatul devine lipicios;se incepe framantatul adaugand cate putin unt topit;dupa ce s-a incorporat untul si aluatul nu se mai tine de degete;am vazut ca multe persoane framanta aluatul cate 1h;sincera sa fiu,eu niciodata nu am facut asa ceva si Slava Domnului,intotdeauna mi-a iesit cozonacul foarte bun si pufos;se acopera vasul si se lasa la crescut in loc cald si ferit de curent de aer pana ce aluatul a ajuns la nivelul vasului;in acest timp se pregatesc umpluturile;
Pentru umplutura cu nuca este simplu,se amesteca totul intr-un bol
Pentru umplutura cu mac,se macina semintele de mac,se amesteca cu zahar,vanilie si se pune la fiert cu lapte,pana se ingroasa
Pentru umplutura cu branza,se amesteca branza cu zahar,putina sare,coaja de lamaie,ou si stafide
Dupa ce aluatul a crescut,se rupe din aluat bucatele egale,se aplatizeaza,se pune umplutura,se strange bine sa nu se desfaca,apoi se pun bilutele in forma rotunda,intercalate;daca forma este mare,se pot pune doua randuri,daca este mica,doar un rand;se lasa la crescut in forma,se unge cu ou batut,se presara diferite seminte deasupra apoi se coace la foc mic,pana se rumenesc sau se face testul cu scobitoarea.
Din acela cu bilute am facut si eu cand nu aveam blog,trebuie sa-l refac ca sa-l si pozez.Acum serves de aici o bucatica asa de pofta!
RăspundețiȘtergerePupici!
Ce pufosenie,,,vreau si eu,,,,,,imi place mult cozonacul.
RăspundețiȘtergerecozonac bogat!!! foarte bine arata!!
RăspundețiȘtergereCîte ouă se pun in aluat?
RăspundețiȘtergereScuze tuturor,asa se intampla cand nu citesc ce am scris!!!
RăspundețiȘtergere4oua Maria,multumesc de atentionare si te mai astept!!