Tarta cu fructe








Pentru ca mi-am achizitionat o forma de tarta cu fund detasabil pe care de mult mi-o doream,i-am facut proba. Ingrediente aluat:4oua,4linguri zahar,4linguri faina,4linguri ulei,coaja rasa de lamaie,vanilie
Ingrediente umplutura:250g caise fara samburi,250g visine,cirese sau alte fructe mici,50g migdale sau samburele spart de la caise,1lingura unt,3linguri zahar
Se unge forma de tarta cu unt apoi se presara zahar din abundenta,in jumatati de caisa se pune cate o fructa si in alte jumatati cate o migdala;se pun caisele in forma cu taietura in jos,peste care se rastoarna aluatul.
Pentru aluat,se freaca galbenusurile cu ulei(ca la maioneza),se adauga aromele,in alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zahar,se adauga galbenusurile,faina si se amesteca usor cu o spatula;se da forma la cuptor 30min,facandu-i testul cu scobitoarea;dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou,se taie si se serveste simpla sau alaturi de o cupa de inghetata.

5 comentarii:

  1. Imi place foarte mult pentru ca are si caise.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu tipul acesta de forme si sincer, nu prea le vad rostul. Adica.. sa scoti tarta din forma trebuie sa ridici de fund. Bun, dar pe margini e cu valuri (nu e dreapta, ca sa poti baga cutitul)..
    Arata bine rezultatul, oricum!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lulu, retzeta prezentata este numita impropriu 'tarta'... este mai degraba o prajitura rasturnata, cum i-ar spune sigur celebra Anna Olson. Crusta pentru tarta, in general, este facuta dintr-un aluat care dupa coacere devine ceva mai tare shi care nici pe departe nu este pandishpanul din retzeta ta. Din acest motiv tava tzi s-a parut nepotrivita ... incearca cu un alt fel de aluat - cu aluat pentru foietaj din acela congelat din comert shi cu o crema de vanilie peste care sa pui fructe shi ai sa-tzi schimbi parerea. Multzumim pentru retzeta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga anonim,bine ar fi fost sa te recomanzi sa putem comunica;oricum multumesc pentru vizita,multumesc pentru sfat!!da ai dreptate,nu este o tarta dar pentru ca am facut-o in forma de tarta,am zis ca merge(si nu a mers;)pe viitor voi fi mai atenta!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme