Tocana de vitel cu legume si curmale
Aceasta reteta participa la concursul organizat de Pastai de vanilie si Caietul cu retete
Ingrediente:500g carne de vitel taiata cubulete,2linguri ulei de masline,2catei mari de usturoi pisati,1ceapa mare feliata,150curmale uscate,smochine sau caise,11/2lingura radacina de ghimbir rasa,1morcov rondele,1dovlecel cubulete mai mari,1rulou de scortisoara http://www.pastaidevanilie.ro/scortisoara/73-baton-scortisoara-25-cm.html,2stelute de anason http://www.pastaidevanilie.ro/condimente-intregi/50-anason-stelat.html,sare,piper,sos de chilli dupa gust,frunze proaspete de patrunjel si coriandru
Garnitura:1ceasca de orez,3cesti cu supa de legume,sare,1/2lingurita firisoare de sofran iranian http://www.pastaidevanilie.ro/sofran/117-sofran-iranian.html
Intro tigaie mare cu ulei incins se caleste usturoiul cateva secunde,se adauga ceapa amestecand sa nu se arda,apoi carnea,se lasa pe foc cateva minute dupa care se adauga 2-3cani cu apa,curmalele,scortisoara,ghimbirul si anasonul stelat;se fierbe incet cu capac 30min,dupa care se adauga morcovul si dovlecelul;se fierbe mai departe pana ce carnea este frageda;intre timp se pregateste orezul;intr-un vas incins, se pun firisoarele de sofran si se amesteca cateva secunde sa-si elimine aroma,se adauga repede supa iar cand incepe sa clocoteasca orezul spalat si se lasa la fiert incet 20min cu capac;dupa acest timp se amesteca se potriveste de gust si se da deoparte tot cu capac.
Carnea daca este frageda se scoate intr-un bol impreuna cu cateva rondele de morcov,dovlecei,2-3curmale si anasonul pentru decor(scortisoara se arunca) iar restul legumelor se paseaza cu blenderul vertical;in sosul format se adauga carnea,sosul de chilli,sare,se potriveste de gust apoi se serveste.
Pe farfurie se pune orezul in inelul de inox,alaturi carne,legume,curmale,anason,sos si verdeata tocata marunt.
Este o mancare deosebita,aromata si gustoasa.
Pofta buna!!
Ingrediente:500g carne de vitel taiata cubulete,2linguri ulei de masline,2catei mari de usturoi pisati,1ceapa mare feliata,150curmale uscate,smochine sau caise,11/2lingura radacina de ghimbir rasa,1morcov rondele,1dovlecel cubulete mai mari,1rulou de scortisoara http://www.pastaidevanilie.ro/scortisoara/73-baton-scortisoara-25-cm.html,2stelute de anason http://www.pastaidevanilie.ro/condimente-intregi/50-anason-stelat.html,sare,piper,sos de chilli dupa gust,frunze proaspete de patrunjel si coriandru
Garnitura:1ceasca de orez,3cesti cu supa de legume,sare,1/2lingurita firisoare de sofran iranian http://www.pastaidevanilie.ro/sofran/117-sofran-iranian.html
Intro tigaie mare cu ulei incins se caleste usturoiul cateva secunde,se adauga ceapa amestecand sa nu se arda,apoi carnea,se lasa pe foc cateva minute dupa care se adauga 2-3cani cu apa,curmalele,scortisoara,ghimbirul si anasonul stelat;se fierbe incet cu capac 30min,dupa care se adauga morcovul si dovlecelul;se fierbe mai departe pana ce carnea este frageda;intre timp se pregateste orezul;intr-un vas incins, se pun firisoarele de sofran si se amesteca cateva secunde sa-si elimine aroma,se adauga repede supa iar cand incepe sa clocoteasca orezul spalat si se lasa la fiert incet 20min cu capac;dupa acest timp se amesteca se potriveste de gust si se da deoparte tot cu capac.
Carnea daca este frageda se scoate intr-un bol impreuna cu cateva rondele de morcov,dovlecei,2-3curmale si anasonul pentru decor(scortisoara se arunca) iar restul legumelor se paseaza cu blenderul vertical;in sosul format se adauga carnea,sosul de chilli,sare,se potriveste de gust apoi se serveste.
Pe farfurie se pune orezul in inelul de inox,alaturi carne,legume,curmale,anason,sos si verdeata tocata marunt.
Este o mancare deosebita,aromata si gustoasa.
Pofta buna!!
Apetisanta si foarte aromata! Multumesc frumos pt participare, pupici!
RăspundețiȘtergere