Somon cu sos de capere
Va recomand aceasta reteta cu ub gust incredibil de bun,merita incercata si nu veti regreta!
AVEM NEVOIE DE:1somon(2-3kg), eu am avut pastrav somonat,1pahar cu vin alb,2lamai,1capatana de usturoi,500g cartofi,5linguri smantana,4linguri capere,50ml ulei de masline,100ml lapte de cocos,1lingura boia,ierburi aromatice,salata verde
CUM SE PROCEDEAZA Pestele curatat,spalat,portionat,il condimentez cu sare,piper,condimente pentru peste,usturoi pisat sau praf de usturoi,il pun in tava,stropesc cu ulei si zeama de la o lamaie,adaug vinul,acopar tava cu o folie de aluminiu si dau la cuptor 20min,dupa care scot folia si mai las 10min;intre timp,curat cartofii,spalati,taiati rondele,condimentati cu sare,piper,boia,cativa catei de usturoi taiati si 3-4linguri de ulei,amestec bine,ii pun in tava cu 1ceasca de apa,de asemenea acopar tava cu folie(eu am pus cartofii in vas de yena cu capac) si dau la cuptor 30-40min;cat se fac acesti cartofi,pregatesc sosul;amestec smantana cu capere taiate,mai las cateva intregi,subtiez cu lapte de cocos(nu trebuie sa fie prea subtire),condimentez cu sare,piper si zeama de la 1/2lamaie
Se serveste pe o farfurie mare peste stropit cu zeama de lamaie,alaturi cartofi si salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic iar sosul peste cartofi
Wow....asta da reteta!!!!Ador somonul:)!!!
RăspundețiȘtergere