Somon cu sos de capere








Ingrediente:1somon(2-3kg),1pahar cu vin alb,2lamai,1capatana de usturoi,500g cartofi,5linguri smantana,4linguri capere,50ml ulei de masline,100ml lapte de cocos,1lingura boia,ierburi aromatice,salata verde
Pestele curatat,spalat,portionat,il condimentez cu sare,piper,condimente pentru peste,usturoi pisat sau praf de usturoi,il pun in tava,stropesc cu ulei si zeama de la o lamaie,adaug vinul,acopar tava cu o folie de aluminiu si dau la cuptor 20min,dupa care scot folia si mai las 10min;intre timp,curat cartofii,spalati,taiati rondele,condimentati cu sare,piper,boia,cativa catei de usturoi taiati si 3-4linguri de ulei,amestec bine,ii pun in tava cu 1ceasca de apa,de asemenea acopar tava cu folie(eu am pus cartofii in vas de yena cu capac) si dau la cuptor 30-40min;cat se fac acesti cartofi,pregatesc sosul;amestec smantana cu capere taiate,mai las cateva intregi,subtiez cu lapte de cocos(nu trebuie sa fie prea subtire),condimentez cu sare,pipersi zeama de la 1/2lamaie
Se serveste pe o farfurie mare peste stropit cu zeama de lamaie,alaturi cartofi si salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic iar sosul peste cartofi
Acest sos se face cu smantana lichida dar eu nu am avut,am folosit smantana obisnuita si cum trebuia subtiata,nici lapte nu am avut,doar lapte de cocos;nu stiu daca a-ti folosit lapte de cocos,dar va spu eu ca are un gust incredibil de bun si deosebit,mai ales in sosuri;eu mai am pe aici retete cu lapte de cocos si voi mai face.

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate