Creme brulee cu crema de bostan

 Foarte mult imi plac aceste creme,de cand am fost in Franta si le-am descoperit,as face zilnic asa ceva!

Ingrediente:200ml smantana lichida,2galbenusuri,1lingura zahar,100g crema de bostan,1pastaie de vanilie Tonka,zahar brun
Ingrediente pentru crema de bostan:1felie de bostan,2cm de radacina de ghimbir,vanilie Tonka
Se pune la fiert bostanul curatat,taiat cubulete,impreuna cu ghimbir,un praf de sare si vanilie;dupa ce au fiert foarte bine,se scoate vanilia,se strecoara apoi se paseaza cu blenderul vertical;piureul obtinut se pune in borcan si se poate tine la frigider mai mult timp.

Intr-un vas la foc mic se pune smantana cat sa se incalzeasca,se adauga galbenusurile frecate cu zahar,crema de bostan(4linguri din piureul obtinut),se amesteca totul bine si se da vasul la rece 2h,dupa care se portioneaza in forme,se pun formele intr-o tava cu apa fierbinte si se lasa la cuptor la foc mic aproape 1h,depinde de cuptor;dupa ce s-au racit foarte bine,se pudreaza cu zahar brun si se caramelizeaza cu pistolul special apoi se servesc.
Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme