Prajitura de Craciun

Ingrediente blat:400g faina,100ml ulei,7linguri zahar,4albusuri +3oua intregi,1praf de copt,100g nuca macinata,coaja rasa de la 2portocale
Ingrediente crema:500ml lapte,100g zahar,1pachet unt,4galbenusuri,40g amidon alimentar,1pastaie de vanilie,1ceasca cu zmeura sau alte fructe mici
Ingrediente glazura:150g ciocolata menaj,2linguri lapte,1lingura unt
Pentru blat se freaca 3galbenusuri cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,se adauga ulei cate putin,coaja de portocala,nuca,usor amestecand cu o lingura sau spatula albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta;se toarna compozitia in tava cu hartie de copt,se lasa la cuptor la foc potrivit 45min sau mai putin depinde de cuptor.
In acest timp se pregateste crema;se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata pe lungime la foc mic dupa care se da deoparte;intr-un bol se freaca galbenusurile cu amidon apoi laptele turnand in fir continuu si amestecand;se pune pe foc si se amesteca pana capata consistenta unei creme iar dupa ce s-a racit se mixeaza cu untul moale cate putin
Blatul dupa ce s-a racit,se taie pe orizontala,se toarna jumatate din crema,deasupra fructele,se acopera cu restul de crema apoi a doua felie de blat apasand putin si se da la frigider 2-3h;inainte de servire se toarna glazura deasupra si se orneaza.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme