Tort de ciocolata

Ingrediente blat:5oua,5linguri zahar,1zahar vanilat,4linguri faina,1/2plic praf de copt,2linguri cacao,2linguri ulei,sare
Crema:3-4linguri gem de caise,400ml frisca lichida,100g ciocolata menaj,5foi de gelatina,fructe proaspete sau congelate;eu am folosit piersici din compot bine scurse,mandarine si ultima zmeura de la congelator
Glazura
200g ciocolata 50g unt
Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,si vanilie,adaugam usor galbenusurile frecate cu ulei,apoi incorporam cu grija amestecand cu o spatula,faina,cacao si praful de copt;rasturnam in forma de tort unsa si tapetata cu faina si lasam la cuptor 30min,facand testul cu scobitoarea;in acest timp topim ciocolata in 200ml frisca pe foc mic,apoi dam vasul deoparte si incorporam gelatina care a stat 5min in apa rece;dupa ce crema s-a racit bine o batem cu mixerul pana-si schimba culoarea,apoi amestecam incet cu restul de frisca pa care am batut-o in prealabil
Blatul racit il taiem in doua felii,le insiropam(apa,zahar si arome),pe prima felie punem gem,adaugam jumatate din crema,deasupra fructele,restul de crema,nivelam bine si acoperim cu a doua felie;dam la frigider sa se mai intareasca crema cateva ore,dupa care turnam glazura(ciocolata topita in unt pe foc mic),nivelam suprafata ceea ce eu nu am facut!!!si-l ornam dupa preferinte.

4 comentarii:

  1. Prea bine arata bunatatea asta de tort , ca sa nu vin sa-l degust , Lulu.
    Felia aceea de pe farfuriuta, pentru mine ai pregatit-o, asa-i ?
    Multumesc mult, e delicios tortul !
    Te tzuc si iti doresc un weekend insorit !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca o sa te trezesti cu mine la usa, arata asa bineee, mmmmm!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos tortul, crema e delicioasa si pica bine in combinatie cu ciocolata!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lulu, arata super tortul asta! Abia astept sa-l incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme