Tort cu martipan

 Acest tort l-am facut pentru nepotica mea anul trecut de Florii pe care o cheama EVA-CRINA si pentru ca sunt mai putin indemanatica la dulciuri,am cumparat foi de pandispain ca sa fiu sigura ca nu gresesc.
Ingrediente:1blat de tort,1pachet martipan
Crema:100g unt,100g nuci macinate,200ml lapte,1lingura zahar,1lingura faina,100g stafide,20ml whiskey,vanilie
Sirop:1ceasca apa,4linguri zahar,vanilie
Blatul taiat,insiropat
Pentru crema amestecam toate ingredientele,mai putin stafidele si coniacul intr-un vas pe foc mic,pana se ingroasa apoi adaugam stafidele cu tot cu whiskey in care au stat la macerat;
Martipanul il intindem cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu zahar pudra
Blatul de tort pus pe un platou,cu crema intre foi iar deasupra cu mare atentie pusa foaia de martipan si ornat dupa preferinte.

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme