Tarta cu mousse de ciocolata

Am vazut reteta pe FB de la Miha si cum sunt pofticioasa de felul meu dar mai ales aratand intr-un mare fel,am facut-o avand toate ingredientele in casa
Ingrediente blat:200g biscuiti obisnuiti,100g unt,1lingura cacao,1lingura zahar pudra
Mousse:200g ciocolata alba,400ml frisca lichida,1baton vanilie,1plic gelatina
Decor:fructe de padure
Punem in robot biscuitii rupti,zahar,cacao iar dupa ce s-au faramitat,adaugam untul topit si amestecam pana rezulta niste firimituri;rasturnam in forma mica de tort unsa cu unt,tasam cu mana pana rezulta un blat compact.
Ciocolata rupta,o topim in jumatate din frisca impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie;cand ajunge la punctul de fierbere,dam deoparte si incorporam gelatina hidratata 5min;amestecam bine apoi dam vasul la frigider pana se raceste foarte bine;in acest timp batem restul de frisca iar dupa ce s-a racit ciocolata o amestecam usor cu o lingura;rasturnam compozitia peste blat,nivelam suprafata si dam la rece 2-3h
La servire ornam cu fructe.
Mmmm,o nebunie!multumesc draga mea prietena Miha Simiuc!

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme