Turtele copilariei

Intr-o zi pe cand ploua si era urat afara,mi s-a facut dor de mama,de tata,mi-am amintit de anii frumosi ai copilariei,de toti prietenii,cum jucam "pietre"cu baietii,la fel si tzurca,cum cadeam si mereu eram cu genunchii juliti si multe alte;mi-am amintit si de faptul ca in zilele friguroase si nu numai,mama ne facea turte cu zahar deasupra iar atunci cand nu avea ulei sa le prajeasca,le cocea pe plita;eu fiind cea mica,stateam cu farfuria pregatita si cu ceva mai mult zahar sa-mi pun deasupra;ma saturam si era atat de buna ca nu-mi mai trebuia a doua turta dar nici alta mancare si adormeam fericiti;asa saraci cum eram,nu am dus lipsa de nimic!!!
Ei,daca tot mi se vede doar capul din butoiul cu melancolie,hai sa va spun cum se fac turtele;probabil, asa ceva nu in toate colturile tarii se fac
Ingrediente:500g faina,1lingurita sare,1cubulet drojdie,1cana lapte caldut,ulei pentru prajit
Intr-un castron,facem un aluat de paine din faina,sare,drojdia dizolvata cu putin lapte caldut,amestecam bine totul apoi adaugam cate putin lapte iar cand a devenit un aluat lipicios,adaugam putin ulei si framantam pana nu se mai lipeste de palme;lasam sa creasca acoperit,dupa care rupem din aluat cate o bucata ,o aplatizam cu palmele dandu-i o forma rotunda si graoasa de un degetel;punem la prajit in ulei incins,le scoatem pe farfurie si pudram zahar deasupra;eu am pus pe cateva si parmezan ras.

8 comentarii:

  1. Maine fac si eu turtele astea! Mi-e asa pofta de ele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super bune Lulu si mie imi facea bunica Ileana coapte direct pe plita,off ce bune erau,multumesc frumos de amintiri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei,cate o data mai avem nevoie si de amintiri;altfel cine ne mai crede ca am trecut prin viata asta???
    Din pacate unele amintiri sunt dureroase dar.....nu avem ce face!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamna draga, va felicit sincer din toata inima pentru minunatiile de retete postate aici pe blog, sunteti nemaipomenita!! Sa va dea Dumnezeu sanatate!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna draga, va felicit din toata inima pentru minunatiile de retete postate aici pe blog, sunteti nemaipomenita! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate sa mai faceti bunatati multi ani de aici inainte!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumos Lucia de vizita,multumesc de aprecieri si ma bucur pentru faptul ca cineva chiar iubeste si-i place ceea ce fac!!!
    te pup draga mea si te mai astept!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Și mama ne făcea dar le ziceam scovergi, erau f bune, felicitari ca ești o tare gospodina, te apreciez f mult🙏🥰🥰❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru aprecieri si te mai astept sa vezi mai multe!!

      Ștergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme