Bulion de ardei

Eu de cate ori fac acest bulion,il fac in cantitati mici pentru ca altfel risc sa se prinda de fundul vasului iar bulionul va fi unul afumat(am patit-o)!!
Ingrediente:4kg de ardei kapia,2linguri sare,2linguri zahar,4-5ardei iuti dupa gustul fiecaruia
Ardeiii curatati,spalati ii trecem prin masina de tocat,cei iuti cu tot cu seminte,piureul obtinut il punem intr-un vas cu sare si zahar,il tinem pe foc amestecand pana ce scade;punem apoi bulionul in sticle mici sau borcane,le fierbem 1h,le lasam in apa sa se raceasca apoi le depozitam la camara.
eu ma impac foarte bine cu acest bulion si-l pun aproape la orice,incepand cu ciorbe,tocanite de orice fel,chiar si in umplutura de sarmalute cu carne sau de post,facute iarna cu varza murata iar daca nimerim si niste ardei cu o culoare foarte inchisa,nici nu ne mai trebuie la mancare sa adaugam bulion de rosii sau suc de rosii.Este foarte bun.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme