Bulion de ardei
Ingrediente:4kg de ardei kapia,2linguri sare,2linguri zahar,4-5ardei iuti dupa gustul fiecaruia
Ardeiii curatati,spalati ii trecem prin masina de tocat,cei iuti cu tot cu seminte,piureul obtinut il punem intr-un vas cu sare si zahar,il tinem pe foc amestecand pana ce scade;punem apoi bulionul in sticle mici sau borcane,le fierbem 1h,le lasam in apa sa se raceasca apoi le depozitam la camara.
eu ma impac foarte bine cu acest bulion si-l pun aproape la orice,incepand cu ciorbe,tocanite de orice fel,chiar si in umplutura de sarmalute cu carne sau de post,facute iarna cu varza murata iar daca nimerim si niste ardei cu o culoare foarte inchisa,nici nu ne mai trebuie la mancare sa adaugam bulion de rosii sau suc de rosii.Este foarte bun.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!