Pepene murat
Eu de obicei pun pepeni mici in butoi printre muraturi dar aceasta reteta este de pepene murat de vara,care se mananca imediat in lipsa de alta acreala la o fasolica sau chiar fripturica.
Ingrediente:1pepene,sare,otet,bete de marar cu floare
Punem in borcan felii de pepene,printre ele bete de marar cu floare uscate,turnam saramura,punem o farfurie deasupra si tinem borcanul 4zile la soare,apoi legam la gura si-l tinem la frigider,servind cand avem nevoie.
Pentru saramura,la 1l de apa,punem 1lingura sare si 2linguri otet,amestecam bine sa se topeasca sarea si turnam in borcan sau daca dispunem de timp,clocotim solutia iar dupa ce s-a racit complet,o turnam in borcan.
Ingrediente:1pepene,sare,otet,bete de marar cu floare
Punem in borcan felii de pepene,printre ele bete de marar cu floare uscate,turnam saramura,punem o farfurie deasupra si tinem borcanul 4zile la soare,apoi legam la gura si-l tinem la frigider,servind cand avem nevoie.
Pentru saramura,la 1l de apa,punem 1lingura sare si 2linguri otet,amestecam bine sa se topeasca sarea si turnam in borcan sau daca dispunem de timp,clocotim solutia iar dupa ce s-a racit complet,o turnam in borcan.
Ia sa vedem acum unde mai merg comentariile;asta-i tot proba
RăspundețiȘtergeretot nu merge
RăspundețiȘtergereMmmmm, ce-mi place si mie pepenele murat. Tare buun :)
RăspundețiȘtergere