Porumbei in sos de stafide
Am primit cativa porumbei de la o prietena draga si in afara de prajit si cu smantana,am facut aceasta reteta mai rafinata putin;persoanelor carora le place combinatia de fructe si carne,cu un sos dulce acrisor,aceasta este un deliciu!
Ingrediente:3porumbei,300g stafide,1strugure bine copt si aromat,1lamaie,1pahar cu vin alb de buna calitate,2linguri zahar,3linguri ulei,sare,piper
Porumbeiii portionati in jumatati sau sferturi,prajim carnea in ulei dupa care dam deoparte;stafidele inmuiate in apa calda si scurse,le dam prin masina de tocat sau blender;vinul pus intr-un vas pe foc impreuna cu zahar,dupa cateva clocote adaugam pasta de stafide,amestecam bine,rasturnam sosul peste carne si lasam sa fiarba incet pana scade putin;adaugam zeama de strugure,zeama de lamaie cate putin,sa nu fie prea acru sosul,condimentam cu sare,piper,mai lasam pe foc cateva minute apoi servim cu garnitura de cartofi natur.
Ingrediente:3porumbei,300g stafide,1strugure bine copt si aromat,1lamaie,1pahar cu vin alb de buna calitate,2linguri zahar,3linguri ulei,sare,piper
Porumbeiii portionati in jumatati sau sferturi,prajim carnea in ulei dupa care dam deoparte;stafidele inmuiate in apa calda si scurse,le dam prin masina de tocat sau blender;vinul pus intr-un vas pe foc impreuna cu zahar,dupa cateva clocote adaugam pasta de stafide,amestecam bine,rasturnam sosul peste carne si lasam sa fiarba incet pana scade putin;adaugam zeama de strugure,zeama de lamaie cate putin,sa nu fie prea acru sosul,condimentam cu sare,piper,mai lasam pe foc cateva minute apoi servim cu garnitura de cartofi natur.
Vai Lulu ce inventiva esti,bravo,te imbratisez:)
RăspundețiȘtergere