Baba cu rom

Sunt prajiturele clasice,cu drojdie,insiropate,pana devin lipicioase si lucioase in sirop cu rom si se servesc adesea cu fructe,cum ar fi zmeura;se spune ca baba cu rom a fost inventata de regele Poloniei Stanilas Leszczynski.Lui i s-a parut ca baba o prajiturica traditionala in Polonia,era prea seaca si i-a adaugat niste rom apoi a numit desertul Baba,dupa Ali Baba personajul lui favorit di 1001 de nopti.
V-ati dat probabil seama ca nu aveam de unde sa stiu aceste informatii;cumpar revista Delicii impreuna cu tot felul de forme de silicon si retete bineinteles;aceasta reteta este foarte buna,se aseamana la gust cu savarina dar cine doreste,aceste prajituri se pot face si in forme de briose.
Ingrediente:50g stafide,150ml rom,225g faina,1lingura zahar,un praf de sare,1plic drojdie uscata,3oua,25g unt moale
Sirop:300ml apa,225g zahar,romul ramas de la stafide,coaja rasa si sucul de la 1lamaie
Intr-un bol punem stafidele si lasam sa se macereze in rom,pana pregatim aluatul.
Intr-un castron punem faina,sare,zahar,drojdia,dupa ce am amestecat adaugam ouale batute cu unt moale,amestecam cu mixerul iar la sfarsit adaugam stafidele scurse
Punem aluat in formele de la revista pana la jumatate,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca 20min;daca aluatul crescut a depasit marginea formei,indepartam surplusul api lasam la cuptor 20-30min;in acest timp pregatim siropul,punem intr-un vas apa,zahar,coaja si sucul de lamaie iar dupa ce s-a legat,adaugam romul;dupa ce s-au copt prajiturile,le scoatem din forma,le scufundam in sirop intorcandu-le din cand in cand,le punem pe un platou,turnam siropul ramas,coaja de lamaie deasupra si zmeura alaturi.Un deliciu!!!

3 comentarii:

  1. Numai delicatese straine ne-ai adus..Yamiii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci babele nu sunt frantzuzoaice , ci pina la urma sunt poloneze !
    Dar chiar ca nu conteaza, mai ales ca seamana bine cu savarinele, gustoseniile astea !!!!Cate bucati ti-au iesit soro ?
    Cred ca Io merg sa-mi iau si niste frisca......
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  3. I-am simtit gustul si aroma! Un deliciu pe care vreau sa-l savurez si eu cat de curand! Multumesc de reteta!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme