Kuglof

Inca o poveste si gata pe ziua de azi.
Checul este deosebit de popular in Alsacia regiune care de mai multe ori in ultimile secole a apartinut Frantei,Germaniei si de asemenea in Austria,astfel incat este foarte complicat sa se determine locul aparitiei sale.Fiecare regiune are reteta sa recunoscuta,care se deosebeste de celelalte prin fructele uscate diferite,alcoolul si uneori chiar prin ingredientele mai iesite din comun cum ar fi ciocolata sau cafeaua amestecate in aluat.
Ingrediente:2oua,1pachetel de drojdie,250ml lapte caldut,1/2lingurita sare,3linguri zahar,450g faina,125g unt la temperatura camerei,50g fulgi de migdale,150g stafide,4linguri coniac
Intr-un bol punem stafidele impreuna cu alcoolul si lasam pana a doua zi;
Intr-un vas batem bine ouale cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam untul taiat apoi cate o lingura de faina amestecata cu sare si drojdie,alternand cu lapte;mixam bine cu accesoriile pentru aluat iar la sfarsit adaugam stafidele cu tot cu alcool si amestecam cu o paleta.
In forma de guguluf,unsa cu unt,punem fulgii de migdaleapoi aluatul,acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 30-40min la loc cald;lasam apoi la cuptor 40-50min la foc mic,dupa ce s-a racit rasturnam pe un platou si pudram cu zahar.

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme