Ingrediente:3cani cu faina,1plic drojdie uscata,3linguri zahar,vanilie,sare,50g unt topit,,1cana lapte cald,1ou
In plus:200g zahar brun,2linguri scortisoara,100g unt topit
Frecam oul bine cu un praf de sare,zahar si vanilie;drojdia o inmuiem cu putin lapte cald apoi rasturnam impreuna cu oul in vasul cu faina cernuta;amestecam,turnam cate putin lapte iar cand ajunge la un aluat lipicios,incepem sa framantam adaugand cate putin unt topit;dupa ce am terminat untul si aluatul nu se mai lipeste de palme,formam o sfera,acoperim si lasam sa creasca30min;in acest timp,intr-un castronel punem untul topit iar in altul,zaharul brun amestecat cu scortisoara.
Dupa ce aluatul este crescut,rupem bucati egale,formam sfere,le trecem prin unt topit apoi prin zahar cu scortisoara si punem painicile intr-o forma rotunda cu hartie de copt;acoperim si lasam sa mai creasca,dupa care le dam la cuptor 40min;le scoatem imediat,altfel zaharul care s-a topit,se intareste si nu mai putem scoate painicile.
Incercati,sunt senzationale!
- AperitivAperitiv si mic dejun
- Felul 1Supe - Ciorbe - Borsuri
- Felul 2Preparate diverse
- Preparate din carne de curcan
- Preparate din fructe de mare
- Preparate din carne de miel
- Preparate din carne de oaie
- Preparate din peste
- Preparate din carne de porc
- Preparate din carne de pui
- Preparate din carne de rata
- Preparate din carne de vita
- Preparate din carne de vitel
- Preparate la gratar
- Specialitati traditionale
- Specialitati cu vanat
- DesertDulciuri fel de fel
- Aluaturi si PasteAluaturi diverse
- Alte preparateAlte preparate
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!