Cozonac turnat

Eeeei dragilor,v-am prezentat cu ceva timp in urma Placinta turnata,dar de Cozonac turnat,nu cred ca ati auzit sau poate da,cine stie!!!este un cozonac la fel de gustos,la fel de moale,la fel de aratos si cu un timp de pregatire mai scurt.
Ingrediente:1kg faina de buna calitate,1plicuri drojdie uscata,4oua,5linguri ulei cald,6linguri zahar,350ml lapte,100g stafide,200g ciocolata,arome
In vasul cu faina cernuta,punem drojdia inmuiata cu putin lapte cald,ouale frecate foarte bine cu un praf de sare,zahar,arome,ulei cate putin si lapte;amestecam totul foarte bine cu o lingura de lemn,daca e nevoie mai adaugam putin lapte,pentru un aluat moale ca smantana;adaugam apoi stafidele,acoperim vasul si lasam sa creasca 30min;dupa ce a crescut,impartim aluatul in doua forme unse sau cu hartie de copt,daca sunt de silicon,nu e nevoie de uns,deasupra punem ciocolata topita,invartim cu o furculita apoi ungem cu galbenus amestecat cu 2linguri de lapte
Lasam la cuptor 45min,scoatem din forma si lasam sa se raceasca.
Sfat:dintr-un kg de faina,rezulta cu aceasta metoda 3cozonaci mici,sau doua forme mari;la cuptorul meu nu merg decat 2forme si am riscat;e adevarat ca a curs putin in cuptor dar......

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme